• Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

DILLCOm 22 Лютого 2023, 15:29
Witam
Płyta jak w temacie
CPU: SR1Q8
PCH SR17E
GPU: N16P-GX-A2
Komputer nie uruchamiał się, miał uszkodzone PCH i KBC
Wymieniłem układy, wyczyściłem ME region i płyta normalnie się uruchamia.
Problemem jest brak karty Nvidia w menadżerze urządzeń, jest tylko Intel.
Wyświetla się wykrzyknik przy urządzeniu Port Główny PCI Express z błędem:
"Nie można uruchomić tego urządzenia kod 10. Obiekt ACPI Power Object nie może przekazać stanu"
Problem jest na każdym systemie, na cewkach od GPU (PL8501, PL8502) jest 0.9V a na cewce PL8701 1.35V
Sterownik przetwornicy PU8500 wystawia pgood a do PCH dochodzi sygnał DGPU_PWROK

Zrobiłem najpierw reflow PCH a następnie zdjąłem i ponownie wlutowałem układ i wygląda, że wszystkie pola miały połączenie z chipsetem.
I tutaj kończą mi się pomysły, nie wiem czy są potrzebne jeszcze jakieś sygnały aby taki błąd nie wystąpił czy w ogóle chodzi o coś innego.

Proszę o podpowiedź
Pozdrawiam

Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

Google Adsense [BOT] 22 Лютого 2023, 15:29

#2 Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

pozarek89 23 Лютого 2023, 10:55
Cześć
Może trywialne ale jeśli laptop się uruchamia, to sprawdź w GPU-Z czy widzi chip i rodzaj pamięci VRAM. Próbowałeś aktualizacji driverów, BIOS bądź re-flow GPU i VRAM?

#3 Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

DILLCOm 23 Лютого 2023, 18:48
Bios programowałem wsadem z forum, gpu nie widać a driver nie znajduje zgodnego urządzenia
grzać układu nie chce chyba, że w ostateczności ale wydaje mi się, że nie w samej grafice jest problem tylko coś pomiędzy nią a innymi układami

#4 Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

matic 23 Лютого 2023, 19:32
Start the machine without the heatsink and check if the GPU chip gets warm. You can put some small heatsink on the CPU for the test.

#5 Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

DILLCOm 24 Лютого 2023, 11:26
GPU się nagrzewa, trzymanie palca na rdzeniu nie jest przyjemne ale możliwe

#6 Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

pozarek89 24 Лютого 2023, 11:50
Jest prosty test na "sprawność GPU", mianowicie półprzewodniki mają tendencję do zmniejszania rezystancji w miarę ogrzewania i odwrotnie. Test polegał na zamrożeniu GPU powietrzem w puszki i obserwacji rezystancji w czasie jego nagrzewania. Jeśli rezystancja malała, to GPU możliwe, że jest sprawne. Domyślam się jedynie, że test dowodzi tego, że struktura krzemu nie znalazła sobie drogi na skróty w kierunku masy, przez co lepiej reaguje na zmiany temperatury. Niestety nie stanowi to pewnika, że krzem jest w pełni sprawny.

Re: Asus G511J Płyta N551JM rev 2.0 nie widoczna karta nvidia

Google Adsense [BOT] 24 Лютого 2023, 11:50
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей