Dzień dobry, sprzęt trafił do mnie z uszkodzoną taśmą matrycy (była lekko przerwana i nie było obrazu na matrycy), ktoś wymieniał przy nim zawiasy. Wymieniłem taśmę, testowałem jeden dzień, wszystko było ok, brak jakichkolwiek przerwań, zniekształceń itp. Laptop trafił do mnie teraz z powrotem wczoraj (po około tygodniu od wydania sprzętu), na początku "skoki" obrazu pojawiły się raz na 2-3h (w szczególności gdy pojawiało się dużo niebieskiego). Dzisiaj rano obraz wygląda jak na załączonym zdjęciu.
Czynności, które wykonałem:
a) przełożyłem matrycę do innego laptopa - obraz wyświetla się poprawnie
b) podmieniłem taśmę matrycy - bez zmian
c) na innych matrycach biały ekran lub czarny ekran i wentylator pracuje szybko (najprawdopodobniej niekompatybilne matrycy)
d) obraz przez HDMI wyświetla się poprawnie gdy jest wypięta matryca, po wpięciu matrycy przez HDMI jest również zniekształcony (jakby rozmazany)
Laptop z i3-6006U, BIOS wgrany najnowszy.
Czy to uszkodzone GPU w procku?
Proszę o pomoc i pozdrawiam

Czynności, które wykonałem:
a) przełożyłem matrycę do innego laptopa - obraz wyświetla się poprawnie
b) podmieniłem taśmę matrycy - bez zmian
c) na innych matrycach biały ekran lub czarny ekran i wentylator pracuje szybko (najprawdopodobniej niekompatybilne matrycy)
d) obraz przez HDMI wyświetla się poprawnie gdy jest wypięta matryca, po wpięciu matrycy przez HDMI jest również zniekształcony (jakby rozmazany)
Laptop z i3-6006U, BIOS wgrany najnowszy.
Czy to uszkodzone GPU w procku?
Proszę o pomoc i pozdrawiam