• Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery

klarkson69 2 Лютого 2023, 17:30
Witajcie. Pacjent Lenovo Legion, Płyta NM-C531, RTX2060, I7-9750H. Laptop trafił do mnie nie uruchamiający się. Po odłączniu baterii bios zaczął wykonywać procedurę restartu jednak bez efektów. Na podstawie update z strony lenovo przygotowałem wsad i zaprogramowałem bios. Po tym zabiegu laptop się uruchomił. Okazało się jednak że nie reaguje na przycisk włącznika ani przycisk trybu recovery. Na przyciskach jest 3.3V, po naciśnięciu jest zbijane do 0V. Ponowne odpinanie zasilania pozwala po restartach uruchomić laptopa, po załadowaniu systemu wszystko działa prawidłowo poza owymi przyciskami. Jako że wysypany był wsad bios obstawiam że wsad KBC również jest uszkodzony i powoduje ten problem, jednak z tego co się dowiedziałem na tej płycie nie da się go zaprogramować przez złącze klawiatury ( mam SVOD3). Chciałem zaktualizować w nim wsad poprzez update ze strony lenovo pod windowsem, ale wyświeta się komunikat że bios już jest w najnowszej wersji.

A więc do sedna. Zna ktoś metodę jak zaprogramować ten kbc bez podstawki do programatora? A może coś innego może generować taki kłopot?

Re: Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery

Google Adsense [BOT] 2 Лютого 2023, 17:30

#2 Re: Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery

clops35 2 Лютого 2023, 19:02
Cześć,
klarkson69 написав:Zna ktoś metodę jak zaprogramować ten kbc bez podstawki do programatora?
Chyba tylko poprzez bezpośrednie wlutowanie się w piny KBC.
klarkson69 написав:A może coś innego może generować taki kłopot?
Zmierz napięcie po podłączeniu zasilacza na n.107 i 110 KBC, jeśli będzie 3V zmierz czy na n.107 spada do 0V po wciśnięciu przycisku recovery i na n.110 po wciśnięciu włącznika.

#3 Re: Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery  [РІШЕНО]

klarkson69 3 Лютого 2023, 21:21
Wszystko było prawidłowo. Przy naciskaniu obu przycisków spadały od 0v napięcia na nogach 107 i 110 kbc. Udało mi się jednak rozwiązać problem. Okazało się że mimo braku śladów jakiegokolwiek zalania, wewnątrz wtyczki która łączy płytkę przycisku recovery z płytą główna jakoś znalazła się ciecz i było minimalne zanieczyszczenie taśmy. Po oczyszczeniu laptop wrócił do żywych. Dzięki za pomoc.

Re: Lenovo Legion 5 NM-C531 Nie działa włącznik oraz przycisk recovery  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 3 Лютого 2023, 21:21

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей