• Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Vogelek23 16 Січня 2023, 17:02
Tytułowy komputer z płytą 820-00281-A. Brak obrazu na wbudowanym ekranie, jest obraz na zewnętrznym monitorze. Po odpięciu baterii i zasileniu płyty, wbudowany ekran pokazuje symbol pustej baterii - zakładam więc, że MUX działa poprawnie i ekran jest wykrywany.

Pomiary z podłączoną baterią:
- LCD_MUX_SEL = 3V
- LCD_MUX_EN = 3V
- EDP_PANEL_PWR_EN = 3V
- PP5V_S0SW_LCD = 5V
- PP3V3_S0SW_LCD = 3V
- DP_INT_HPD = 3V
- BKLT_SD = 12.67V (czyli U8400 nie załącza Q8400, brak zwarcia/przywarcia do masy)
- PPVOUT_S0_LCDBKLT = 0V (brak zwarcia/przywarcia do masy)
- EDP_BKLT_EN = 0V (ale na 1 sekundę pojawia się tu 3V)

Utknąłem z dalszą diagnostyką, toteż proszę o pomoc.

Dla osoby, która przyczyni się do namierzenia usterki przewiduję nagrodę: 200 Punktów z możliwością zamiany na 200zł (na PayPal lub na konto bankowe w PL/UK).

Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Google Adsense [BOT] 16 Січня 2023, 17:02

#2 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu

ado 16 Січня 2023, 18:06
Vogelek23 написав:Po odpięciu baterii i zasileniu płyty, wbudowany ekran pokazuje symbol pustej baterii - zakładam więc, że MUX działa poprawnie i ekran jest wykrywany.

Miałem podobnie, ekran wyświetlał symbol baterii ale już więcej nic . Po jego wymianie wszystko wróciło do normy.

#3 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu

Vogelek23 16 Січня 2023, 18:41
Zapomniałem dodać - oryginalny ekran działa perfekcyjnie na innej płycie, inny w 100% sprawny i przetestowany ekran na tej (uszkodzonej) płycie nie działa.

#4 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu

Vogelek23 24 Січня 2023, 13:52
Aktualizacja: gdy mam odłączoną baterię (odkręconą śrubę) i wyświetla się symbol baterii, wkręcam śrubę i laptop startuje z obrazem. Wymiana wsadu EFI na sprawdzony nie zmienia sytuacji poza tym, że ikona baterii na nowym EFI jest większa, niż na oryginalnym. Po wyłączeniu lub zrestartowaniu znów brak obrazu na wbudowanym ekranie. Zgłupiałem, dlatego podnoszę wartość nagrody do 200zł.

#6 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Vogelek23 24 Січня 2023, 15:39
U9850 wymieniony, sygnały SMC_LID, SMC_LID_LEFT i SMC_LID_RIGHT w stanie wysokim (3.3V), nic to nie zmieniło w działaniu płyty.

#7 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

klarus 24 Січня 2023, 15:49
A U9800? Kontroluje LCD_MUX_SEL i LCD_IRQ_L

#8 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Vogelek23 24 Січня 2023, 16:00
Wcześniej był przelutowany do rozpływu kulek. Teraz wymieniłem na inny z dawcy - brak zmian.

#9 Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Vogelek23 3 Лютого 2023, 19:53
Po wielu dniach prób i pomiarów poddałem się - wszystko wskazuje na uszkodzenie procesora, a na dalsze próby klient się nie zgodził (koszty). To moja pierwsza znacząca porażka w temacie napraw :( i mam nadzieję ostatnia. Sprzęt oddany klientowi bez naprawy.

Re: Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł

Google Adsense [BOT] 3 Лютого 2023, 19:53

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей