Apple MacBook Pro 15" A1707 - brak obrazu - nagroda 200zł
Napisal/-a Vogelek23 • 16 Januar 2023, 17:02
Tytułowy komputer z płytą 820-00281-A. Brak obrazu na wbudowanym ekranie, jest obraz na zewnętrznym monitorze. Po odpięciu baterii i zasileniu płyty, wbudowany ekran pokazuje symbol pustej baterii - zakładam więc, że MUX działa poprawnie i ekran jest wykrywany.
Pomiary z podłączoną baterią:
- LCD_MUX_SEL = 3V
- LCD_MUX_EN = 3V
- EDP_PANEL_PWR_EN = 3V
- PP5V_S0SW_LCD = 5V
- PP3V3_S0SW_LCD = 3V
- DP_INT_HPD = 3V
- BKLT_SD = 12.67V (czyli U8400 nie załącza Q8400, brak zwarcia/przywarcia do masy)
- PPVOUT_S0_LCDBKLT = 0V (brak zwarcia/przywarcia do masy)
- EDP_BKLT_EN = 0V (ale na 1 sekundę pojawia się tu 3V)
Utknąłem z dalszą diagnostyką, toteż proszę o pomoc.
Dla osoby, która przyczyni się do namierzenia usterki przewiduję nagrodę: 200 Punktów z możliwością zamiany na 200zł (na PayPal lub na konto bankowe w PL/UK).
Pomiary z podłączoną baterią:
- LCD_MUX_SEL = 3V
- LCD_MUX_EN = 3V
- EDP_PANEL_PWR_EN = 3V
- PP5V_S0SW_LCD = 5V
- PP3V3_S0SW_LCD = 3V
- DP_INT_HPD = 3V
- BKLT_SD = 12.67V (czyli U8400 nie załącza Q8400, brak zwarcia/przywarcia do masy)
- PPVOUT_S0_LCDBKLT = 0V (brak zwarcia/przywarcia do masy)
- EDP_BKLT_EN = 0V (ale na 1 sekundę pojawia się tu 3V)
Utknąłem z dalszą diagnostyką, toteż proszę o pomoc.
Dla osoby, która przyczyni się do namierzenia usterki przewiduję nagrodę: 200 Punktów z możliwością zamiany na 200zł (na PayPal lub na konto bankowe w PL/UK).
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.