#1 Medion Erazer X7843 Clevo P650REMB-0D 6-71-P65R0-D03, uruchamia się brak obrazu.
przez LukaszBsKrakow • 28 grudnia 2022, 23:57
Cześć,
Wpadł mi na stół taki rzadki laptop jakim jest Medion Erazer X7843.
Płyta Clevo P650REMB-0D 6-71-P65R0-D03
IT 8587E EXA
Laptop po przejściach, reaguje na włącznik, ładuje baterię ale nie daje obrazu.
Po wstępnych oględzinach, zauważalne ślady topnika przy kości SPI U46 oraz przy cewkach procesora.
Po włączeniu laptopa nie dzieje się nic, po kilku chwilach zaczynają mrugać kontrolki na obudowie oraz wentylatory wchodzą na max obroty i tyle.
Przy włączeniu laptopa po chwili lekko zaczyna się nagrzewać procesor, nie gwałtownie a raczej normalnie, GPU podobnie.
Namacalnie jedna cewka przy procesorze grzeje się dość mocno PL13 oraz PL14 rezystancja na nich to ok 4Ω. Zwarcie? (napięcia na tych cewkach brak przy próbie włączenia)
Zasilania 3,3V oraz 5V zasilanie GPU 0,84V zasilanie pamięci RAM 1,2V DDR4 zasilanie kości SPI 3,3V obecne.
Wsad podmieniłem na ten podany z forum jednak dalej brak obrazu.
Z góry dziękuję za pomoc
Wpadł mi na stół taki rzadki laptop jakim jest Medion Erazer X7843.
Płyta Clevo P650REMB-0D 6-71-P65R0-D03
IT 8587E EXA
Laptop po przejściach, reaguje na włącznik, ładuje baterię ale nie daje obrazu.
Po wstępnych oględzinach, zauważalne ślady topnika przy kości SPI U46 oraz przy cewkach procesora.
Po włączeniu laptopa nie dzieje się nic, po kilku chwilach zaczynają mrugać kontrolki na obudowie oraz wentylatory wchodzą na max obroty i tyle.
Przy włączeniu laptopa po chwili lekko zaczyna się nagrzewać procesor, nie gwałtownie a raczej normalnie, GPU podobnie.
Namacalnie jedna cewka przy procesorze grzeje się dość mocno PL13 oraz PL14 rezystancja na nich to ok 4Ω. Zwarcie? (napięcia na tych cewkach brak przy próbie włączenia)
Zasilania 3,3V oraz 5V zasilanie GPU 0,84V zasilanie pamięci RAM 1,2V DDR4 zasilanie kości SPI 3,3V obecne.
Wsad podmieniłem na ten podany z forum jednak dalej brak obrazu.
Z góry dziękuję za pomoc