• Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

esteDOG 13 Грудня 2022, 17:04
Witam,

Zasilacz TV o oznaczeniu: L55S6_FHS BN44-00807A
Model TV: brak informacji, właściciel przyniósł sam zasilacz

Objawy:
Brak zasilania.

Opis:
Na płycie zauważyłem spalony rezystor o oznaczeniu CP804 znajdujący się obok tranzystora (dorzucam zdjęcie). Po pomiarach - rezystor i tranzystor do wymiany, tak samo bezpiecznik na wejściu zasilania. Nie znalazłem innych problemów.

Pytanie:
1. Czy ktoś z większym doświadczeniem mógłby doradzić co jeszcze i w jaki sposób pomierzyć?
2. Prośba o identyfikację rezystora. Tranzystor już dobrałem.

Зображення

Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

Google Adsense [BOT] 13 Грудня 2022, 17:04

#2 Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy  [РІШЕНО]

magy 13 Грудня 2022, 18:07
esteDOG написав:Witam,

Opis:
Na płycie zauważyłem spalony rezystor o oznaczeniu CP804 znajdujący się obok tranzystora (dorzucam zdjęcie). Po pomiarach - rezystor i tranzystor do wymiany, tak samo bezpiecznik na wejściu zasilania. Nie znalazłem innych problemów.

Pytanie:
1. Czy ktoś z większym doświadczeniem mógłby doradzić co jeszcze i w jaki sposób pomierzyć?
2. Prośba o identyfikację rezystora. Tranzystor już dobrałem.

[ Obrazek ]

Cp804 to nie rezystor a kondensator jeśli jest uszkodzony to mógł być przyczyną uszkodzenia. Jeśli nie ma więcej uszkodzonych elementów to po wymianie tranzystora, kondensatora i bezpiecznika można próbować uruchomić najlepiej przez żarówkę.

CP804 330p 2KV

#3 Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

Vogelek23 13 Грудня 2022, 22:42
W przypadku tego uszkodzenia zaleca się wymianę OBU tranzystorów QP801C/QP802C jednocześnie, bez względu na to, czy jeden z nich mierzy się poprawnie.

#4 Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

esteDOG 14 Грудня 2022, 10:14
Dziękuję za podpowiedzi. Zamówiłem tranzystory, wymienię oba. To samo z kondensatorami.

Na ten moment zastanawiam się jeszcze jaki bezpiecznik zamówić. Czy ceramiczny bezpiecznik o parametrach: 250V, 5A, 5x20mm nada się do podmiany FP801S?

Dodatkowo pytanie: czy muszę zamówić jakąś specjalną pastę pod tranzystory czy wystarczy zwykła pasta termoprzewodząca?

#5 Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

magy 14 Грудня 2022, 10:22
esteDOG написав:Na ten moment zastanawiam się jeszcze jaki bezpiecznik zamówić. Czy ceramiczny bezpiecznik o parametrach: 250V, 5A, 5x20mm nada się do podmiany FP801S?

Tak , ceramiczny 5A ale musi być z odpowiednia literką sprawdź jaki był oryginalnie T-zwłoczny lub S-szybki i taki zamów.

esteDOG написав:Dodatkowo pytanie: czy muszę zamówić jakąś specjalną pastę pod tranzystory czy wystarczy zwykła pasta termoprzewodząca?

wystarczy zwykła.

#6 Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

esteDOG 22 Грудня 2022, 10:28
Witam,

Temat załatwiony - wymieniłem 2x kondensator + 2x tranzystor + bezpiecznik. TV śmiga z tego co mówił właściciel.

Dzięki wielkie za pomoc, Wesołych Świąt ! :)

Re: Zasilacz TV L55S6 FHS BN44-00807A - spalone elementy

Google Adsense [BOT] 22 Грудня 2022, 10:28

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість