• Naprawa miejsca lutowania

Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Naprawa miejsca lutowania

von dondaro610 9 Dezember 2022, 11:32
Dzień dobry,
jestem początkujący więc pewnie większość starszych wyjadaczy mnie wyśmieje
ale muszę zapytać, jak naprawić to miejsce lutowania (w załączniku).
Niechcący za bardzo szarpnąłem podczas wylutowywania.
Bild

Re: Naprawa miejsca lutowania

von Google Adsense [BOT] 9 Dezember 2022, 11:32

#2 Re: Naprawa miejsca lutowania

von Vogelek23 9 Dezember 2022, 13:20
Najprościej, jak się da - jeśli pad jest na miejscu tylko jest utleniony, należy skalpelem zeskrobać z pada warstwę tlenków, aby odsłonić czystą miedź i pocynować. Natomiast w przypadku urwanego pada należy połączyć nóżkę układu z najbliższym punktem, który powinien być z tą nóżką połączony - w tym konkretnym przypadku zaznaczone poniżej na żółto, ale nie zawsze będzie tak łatwo, ponieważ bywają pady z przelotkami pod spodem.
Bild

#3 Re: Naprawa miejsca lutowania

von michalmwp 9 Dezember 2022, 13:30
Tu masz bardzo komfortową sytuację bo obok masz ścieżkę. Jeśli oderwałeś pada od laminatu to najpierw wlutuj układ a potem cienkim drucikiem połącz nóżkę z właściwą ścieżką. I tyle. Nie martw się o wytrzymałość mechaniczną bo tam żaden wielkie obciążenia mechaniczne nie występują.

Re: Naprawa miejsca lutowania

von Google Adsense [BOT] 9 Dezember 2022, 13:30
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)