• Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Napisal/-a Iryseq 8 November 2022, 20:46
Cześć,

Dostałem laptopa Dell 7480 który chodzi na 19V - jednak nie mam zasilacz.
Chciałem użyć HP z bolcem ID jednak wyczytałem na naszym kochanym forum, że to nie dobry pomysł. Pożyczyłem od kolegi DELLowski 19.5/9A.
O ile za mało V nie zrobi krzywdy to jak z tymi dodatkowymi 0.5V? Czy to mieści się w granicy błędu?

Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 8 November 2022, 20:46

#2 Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Napisal/-a Vogelek23 8 November 2022, 20:50
Iryseq napisal/-a:O ile za mało V nie zrobi krzywdy to jak z tymi dodatkowymi 0.5V? Czy to mieści się w granicy błędu?
Tak, możesz użyć taki zasilacz. Maksymalne napięcie pracy większości elementów to 25V, więc jest spory margines. Natomiast detekcja poprawnego napięcia zasilania mieści się w granicach 17.5V-20.5V.

Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 8 November 2022, 20:50
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov