#1 Acer Nitro 5 AN515-55-55R9 zniekształcony obraz na matrycy
przez komputery579 • 26 października 2022, 10:47
Dzień dobry,
Dziś moim problemem jest Acer Nitro 5 AN515-55-55R9
Płyta główna: GH51M LA-K862P Rev: 1A
Chipset: SRJAU
CPU: i5 10300H
GPU: RTX3060
Laptop włącza się, czasami wczytuje system i w trakcie wywala bluescreen, ale w większości jest czarny mrugający ekran.
Brak obrazu pod ekranem zewnętrznym po kablu HDMI.
Poruszanie taśmą matrycy nie powoduje żadnych zmian obrazu, aby go wyłączyć trzeba przytrzymać przez kilka sekund przycisk POWER.
Można wejść do biosu (reaguje na wciskanie F2 podczas uruchamiania) , lecz na ekranie pokazuje się tylko pasek i zacina się ekran - miga pasek i w tym czasie laptop nie reaguje na klawiaturę. Dyski odłączyłem, pamięć RAM podmieniłem na inną, efekty bez zmian.
Uszkodzone GPU?

Dziś moim problemem jest Acer Nitro 5 AN515-55-55R9
Płyta główna: GH51M LA-K862P Rev: 1A
Chipset: SRJAU
CPU: i5 10300H
GPU: RTX3060
Laptop włącza się, czasami wczytuje system i w trakcie wywala bluescreen, ale w większości jest czarny mrugający ekran.
Brak obrazu pod ekranem zewnętrznym po kablu HDMI.
Poruszanie taśmą matrycy nie powoduje żadnych zmian obrazu, aby go wyłączyć trzeba przytrzymać przez kilka sekund przycisk POWER.
Można wejść do biosu (reaguje na wciskanie F2 podczas uruchamiania) , lecz na ekranie pokazuje się tylko pasek i zacina się ekran - miga pasek i w tym czasie laptop nie reaguje na klawiaturę. Dyski odłączyłem, pamięć RAM podmieniłem na inną, efekty bez zmian.
Uszkodzone GPU?