Jumbo007 napisał(a):Oczywiście że wykonuję zalecane działania, tylko gdy napisałem sprostowanie to moderator nie raczył go złączyć
Moderator (czyli ja) zaakceptował WSZYSTKIE Twoje posty dokładnie tak, jak je napisałeś. Wystarczyło dopisać "sprostowanie pomiarów" i byłoby wiadomo, o co chodzi. Moderator NIE JEST od tego, aby ingerować w treści wysyłanych postów, jeśli nie naruszają zasad działów czy Regulaminu forum.
W poście #8 pytałem, które z pomiarów PQ25 są poprawne - brak odpowiedzi. W poście #5 poprosiłem o zdjęcie z opisem i kierunkiem liczenia pinów układu PU4 - brak odpowiedzi. W poście #2 pytałem, czy odłączałeś baterię RTC i czy resetowałeś pamięć CMOS - brak odpowiedzi. I Ty twierdzisz, że wykonujesz zalecane działania?

Jumbo007 napisał(a):W ogóle co to za podejście do nowego członka grupy który jest początkujący
Jeszcze kilka dni temu (patrz post #2) miałeś ustawiony poziom doświadczenia ŚREDNI (taki podałeś przy rejestracji), a teraz piszesz, że jesteś początkujący. Żaden moderator nie śledzi zmian, które dokonujesz we własnym profilu, bo i po co ma to robić? Musisz zdać sobie sprawę, że zdalna diagnostyka tak skomplikowanych urządzeń to nie jest ten sam poziom, co gotowanie wody na herbatę - podajesz wyniki pomiarów, a ktoś, kto usiłuje Ci pomóc, musi otworzyć schemat, przeanalizować dostarczone przez Ciebie dane i na tej podstawie zdecydować, co powinieneś wymienić. Jeśli źle wykonasz pomiary i wyniki będą błędne, to analiza i diagnoza też będzie błędna - w ten sposób narazisz się na wymianę elementów, których nie potrzeba wymieniać, co pociągnie za sobą pieniądze i czas. Twoje pieniądze i Twój czas. Jeśli Ci na tym nie zależy, to napisz to wprost - z pewnością otrzymasz mnóstwo porad w krótkim czasie, ale będą one tak dokładne, jak wyniki Twoich pomiarów.
Proszę o wykonanie czynności, o które już prosiłem wcześniej (zdjęcie z opisem liczenia pinów PU4, potwierdzenie wykonania/niewykonania resetu CMOS
oraz wskazanie poprawnych pomiarów PQ25 - po wyedytowaniu przez Ciebie postu #6 nabrał on sensu i teraz wiadomo już, które pomiary PQ25 do czego się odnoszą). I na razie tylko tyle - nie musisz wykonywać żadnych dodatkowych czynności.