• Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere la breve descrizione del problema.
  2. Il messaggio di argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema e la domanda.
  3. Non è consentito pubblicare allegati con documentazione completa o file BIOS né collegamenti a siti Web di terze parti che ospitano tali file. È consentito pubblicare solo una piccola parte della documentazione (fino a una pagina per post).
  4. Puoi descrivere solo un problema per argomento. Per ogni altro problema dovresti aprire un nuovo argomento.
  5. È severamente vietato richiedere qualsiasi tipo di documentazione o file BIOS. Per tali richieste si prega di utilizzare il sottoforum DOCUMENTAZIONE E RICHIESTA BIOS/EFI.
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).

#1 Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da danielb406 20 agosto 2022, 12:11
Cześć. Brakuje mi światła pod mikroskopem - nie jest to jakiś wybitny mikroskop, ale daje radę, tylko jest mi za ciemno. Czy w okolicach 500zł da się coś znaleźć? Podobnie z oświetleniem blatu, jeśli ktoś ma coś sprawdzonego to poproszę.
Immagine

Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da Google Adsense [BOT] 20 agosto 2022, 12:11

#2 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da danielb406 31 agosto 2022, 13:15
Kupiłem giętą lampę warsztatową 3x1W diody i jestem zadowolony bardziej niż się spodziewałem. Jedynie monitor muszę chyba inny podłączyć, bo delikatnie obraz mi przyciemnia, choć nie ma co narzekać.

Immagine

Immagine

Polecam rozwiązanie. Nie wiem ile realnie taka lampa, ale mnie kosztowało 70zł nowe na jednej z aukcji od osoby prywatnie sprzedającej.

#3 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da labu 31 agosto 2022, 16:18
nie lepiej kupić taką dopasowaną do mikroskopu? taka sama cena.
Pierścieniowa Lampa LED Ring do mikroskopu 60
69,99 zł

#4 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da danielb406 31 agosto 2022, 23:47
Dotychczas miałem taką właśnie pierścieniową, o ile pod samym mikroskopem dawała jakoś radę, to na monitorze nic nie było widać. Teraz jest super, bo nawet cień mogę niwelować, w pierścieniowej musiałbym mieć opcję wyłączania konkretnych fragmentów podświetlenia, a to na pewno nie w tej za 70zł.

#5 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da labu 1 settembre 2022, 23:58
to okazyjna cena jak za 70, bo taka sama z wyglądu tylko diody ma 2Wx3 kosztuje 432zł.

#6 Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da clops35 2 settembre 2022, 08:05
labu ha scritto:to okazyjna cena jak za 70, bo taka sama z wyglądu tylko diody ma 2Wx3 kosztuje 432zł.
Dobre oświetlenie pierścieniowe do mikroskopu kosztuje w granicach 1k, te tańsze się nie sprawdzają.

Re: Szukam dobrego oświetlenia do mikroskopu i stołu roboczego

da Google Adsense [BOT] 2 settembre 2022, 08:05
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).