• Dell E7240 zmiana matrycy

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Dell E7240 zmiana matrycy

von silos 4 Mai 2022, 14:08
Witam
W laptopie Dell Latitude E7240 wyklejona została uszkodzona matryca z touch o oznaczeniu:
LP125WF1 (SP)(A4) 12,5" FHD
Niestety nigdzie nie można zakupić tej matrycy do wklejenia sprawnej moje zapytanie dotyczy tego czy w takim laptopie można zamontować zwykła matrycę bez touch czy też nie ma szans bez wymiany całego kadłubka z obudową matrycy ?
Dziękuję za wszelką odpowiedź.
Pozdrawiam
M.K.

Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von Google Adsense [BOT] 4 Mai 2022, 14:08

#2 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von SewoJ 4 Mai 2022, 15:25
Witam
Są dostępne na Allegro w cenie 339zł

#3 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von silos 23 Mai 2022, 09:34
Dzień Dobry i dziękuję.
Mam tylko zapytanie:
Jeżeli zakupię taką matryce z touch do wklejenie do tego Della to czy mogę użyć kleju do ekranów smartfonów bp. B-7000 czy też użyć jakiegoś innego ?
Sprzedawca tych matryc nie był mi w stanie podać rozwiązania.
Dziękuję.

#4 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von ctro 23 Mai 2022, 11:09
Z tego co pamiętam pokrywa jest grubsza i ma nieco inne wycięcia pod matrycę.
Taśmę 40 pin na 30 pin trzeba zmienić i pasuje plug and play.

Najlepiej kupić cale skrzydlo z nową taśmą LCD lub zamiennik.

#5 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von silos 23 Mai 2022, 13:11
Dzień Dobry i dziękuję.

Mam tylko jeszcze dopytanie jeżeli uda się zdobyć tą matrycę z touch to na jaki klej najlepiej wkleić ją (nie parujący jak Kropelka) ?

Dziękuję za informację.

#6 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von matic 23 Mai 2022, 16:22
silos hat geschrieben:jeżeli uda się zdobyć tą matrycę z touch to na jaki klej najlepiej wkleić ją (nie parujący jak Kropelka) ?
Use a thin Double-sided tape or B-7000 (or similar) glue.
B-7000 glue is available on Allegro.
Bild

#7 Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von ctro 23 Mai 2022, 17:43
Ja kleiłem na mocną dwustronną taśmę, tylko musi być dość cienka i szczelnie dookoła poprowadzona. Jak nie zrobisz pełnego prostokąta taśmą, to podejdzie za jakiś czas kurzem - nie wyglada to za dobrze. Taśmę zawsze można odciąć nożykiem lub puści po podgrzaniu. Z klejem to już różnie..

Re: Dell E7240 zmiana matrycy

von Google Adsense [BOT] 23 Mai 2022, 17:43
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)