• SVOD4 uszkodzony tranzystor

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь краткое описание проблемы.
  2. Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
  3. Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
  4. Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
  5. Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.

#1 SVOD4 uszkodzony tranzystor

от jacekpom 22 Май 2022, 19:30
Dzień dobry, od jakiegoś czasu mam problem z svod4 przy próbie czytania kości bios wyświetla się informacja "IC not responding" podczas czytania kości sprawdziłem napięcie na nóżkach 4 i 8 któe wyniosło 2,3v wyczytałem że w takim wypadku jest uszkodzony tranzystor zasilania
Изображение
Изображение
prawdopodobnie q1 i q13
oznaczenia na tranzystorach to 33N i 21K obudowa prawdopodobnie sot-23 niestety nie mogę nigdzie znaleźć takich do kupienia czy może ktoś wskazać gdzie znajdę zamiennik lub identyczny

Re: SVOD4 uszkodzony tranzystor

от Google Adsense [BOT] 22 Май 2022, 19:30

#2 Re: SVOD4 uszkodzony tranzystor  [РЕШЕНО]

от matic 22 Май 2022, 20:45
Hello!

33N= Diodes DMN3300U
21K= Diodes DMG2301LK
Datasheets at the attachment.

As for replacements: ***click***

Необходимо авторизоваться для просмотра вложений в этом сообщении.

#3 Re: SVOD4 uszkodzony tranzystor

от jacekpom 22 Май 2022, 21:52
Z kąt wiesz że to będzie DMN3300U po wpisaniu w google 33N SOT-23 wyskakuje XC6203E512MR

Необходимо авторизоваться для просмотра вложений в этом сообщении.

#4 Re: SVOD4 uszkodzony tranzystor

от Vogelek23 23 Май 2022, 02:27
jacekpom писал(а):Z kąt wiesz że to będzie DMN3300U po wpisaniu w google 33N SOT-23 wyskakuje XC6203E512MR
Twój wynik wyszukiwania to stabilizator, więc byłby oznaczony na płycie jako Uxx a nie Qxx. A jeśli już pytasz o coś, to nie zamykaj wątku przyciskiem "Pomógł" (ani żadnym innym) chwilę po zadaniu pytania, bo nie dajesz nikomu szans na odpowiedź na Twoje pytanie.

Re: SVOD4 uszkodzony tranzystor

от Google Adsense [BOT] 23 Май 2022, 02:27