• Samsung XCover 4s - wymiana mikrofonu

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Samsung XCover 4s - wymiana mikrofonu

Napisal/-a qba 1 Marec 2022, 14:56
Dzień dobry, mam problem z mikrofonem w telefonie Samsung XCover 4s, przez kilka lat nie bylo żadnego problemu aż mikrofon został uszkodzony podczas mechanicznego czyszczenia po czym był wymieniony. Ale problem szybko powrócił i okazałao się, że tym razem opiłki (telefon mechanika) dostały się do mikrofonu.
Wyczyściłem kanał mikrofonu i nigdzie nie widzę jakiegoś elementu który zapobiegałby dostaniu się zabrudzenia do mikrofonu, czy nie ma faktycznie niczego takiego? czy zostało to usunięte podczas pierwszej naprawy i stąd tak szybko mikrofon zabrudził się ponownie? Poniżej zdjęcia. Może dałoby się dołożyć jakąś przesłonę która zapobiegłaby dostaniu się zabrudzenia do mikrofonu?

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Re: Samsung XCover 4s - wymiana mikrofonu

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 1 Marec 2022, 14:56

#2 Re: Samsung XCover 4s - wymiana mikrofonu

Napisal/-a qba 16 Marec 2022, 20:00
Z szacunku do forum i dla potomynch dodaję odpowiedź na pytanie (przepraszam za post pod postem).

Temat zaciekawił mnie na tyle, że postanowiłem zakupić drigu "korpus" w któym okazało się, że w tym modelu jest memebrana w kanale mikrofonu. Myślę, że osoby serwisujące telefony na co dzień wiedzią o tym.. ale cóż.. Dzięki tej membranie telefon zachowuje szczelność... Natomiast trafiłem na korups który był zalany czymś lepkim co dostało się do głośnika słuchawki i uszkodziło ją. Nie zauważyłem tego przed zerwaniem plomby sprzedawcy, wiec na zwrot było za późno. Postanowiłem wymienić głośnik słuchawki wbudowany w korpus XCover 4s, w końcu musi dać się go jakoś rozebrać.. i maiłem rację - z pozoru wyglądający na nierozbieralny da się rozebrać w kilka minut - kwestia odpowiedniego podejścia. Dzięku temu uzyskujęmy dostep do wymiany głośnika słuchawki oraz .. membrany mikrofonu która nie dawała mi spokoju od dwóch tygodni - ponad... ;) Poniżej zdjęcia i jeszcze pytanie o pola na obudowie które mnie zaciekawiły, czy to jest jakiś rodzaj anten?

UWAGA! Membrana w kanale mikrofonu telefonu jest tak delikatna, że odradzam mechaniczne czyszczenie kanału! Jakiekolwiek dotknięcie jej szpiczastym elementem powoduje rozciągnięcie jej i/lub przebicie..

[Korpus po rozłożeniu]
Slika
[Membrana mikrofonu]
Slika
[Uszkodzona membrana]
Slika

Jeśli ktoś wie, prosiłbym o wyjaśnienie jakie zadania mają i jak działają te pola w innym kolorze niż obudowa z padami do któych są podłączone styki z płytki
Slika
Slika
Slika

Re: Samsung XCover 4s - wymiana mikrofonu

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 16 Marec 2022, 20:00
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov