Laptop jak w temacie płyta LA-F951P. Po podłączeniu na płycie obecne jest napięcie na PL404 - 5V. Na PL402 obecne jest 0,99V i grzeje się PU401. Powodem tego grzania jest brak sygnału 3V_EN na 12 nóżce SY8286BRAC. Po podaniu z zasilacza tego brakującego napięcia pojawia sie 3,3V na PL 402, 1,05V na PL602 i 1,8V na PL 7103. Po takim zabiegu przetwornica PU401 przestaje się grzać. Laptop reaguje wtedy na włącznik tyle że nie pojawia sie już zadne nowe napięcie na cewkach.
Dotychczas przeprogramowałem bios i kbc. Dla pewności podstawiłem drugie KBC ale to nic nie zmieniło. Płyta oczywiście czysta bez żadnych śladów zalań.
Czytałem różne tematy dotyczące SY8286BRAC w których brakuje tego sygnału EN1 ale nie znalazłem rozwiązania. Były tam próby podstawiania PCH ale to też nic nie zmianiało.
Dotychczas przeprogramowałem bios i kbc. Dla pewności podstawiłem drugie KBC ale to nic nie zmieniło. Płyta oczywiście czysta bez żadnych śladów zalań.
Czytałem różne tematy dotyczące SY8286BRAC w których brakuje tego sygnału EN1 ale nie znalazłem rozwiązania. Były tam próby podstawiania PCH ale to też nic nie zmianiało.