• Nowy mikroskop do 3000 zł...

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 15 März 2021, 17:52
Witam,

Postanowiłem wymienić mikroskop w moim warsztacie Delta Optical Discovery 30. Budżet jaki mam to do 3 tyś brutto. Wybrałem dwa modele:

1. OPTEK SZM7045T-STL2
2. Techrebal 10HW 7-45X

Który będzie lepszy? Prosiłbym użytkowników o opinię. Jeśli macie inne modele które się dobrze sprawują to chętnie poczytam na ten temat.

Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Google Adsense [BOT] 15 März 2021, 17:52

#2 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 21 März 2021, 14:58
Nikt z forumowiczów nie ma w/w mikroskopów? Lub innych w tym przedziale cenowym?

#3 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Vogelek23 21 März 2021, 15:17
STL2 od Opteka wydaje się być OK, natomiast patrząc na zdjęcia oba podane mikroskopy wyglądają identycznie. Pytanie, który jest klonem którego?

#4 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 21 März 2021, 22:59
Pytanie, który jest klonem którego?

Tego niestety nie wiem, ale chętnie się dowiem :)
Znalazłem również na Ali mikroskopy które wyglądają niemal identycznie jak z mojego tematu i kosztują ok 1500zł, więc kolejne pytanie czy może warto jednak zaryzykować i kupić coś tańszego "no name" ale jakość będzie ok?

#5 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 8 April 2021, 10:43
Panowie pytanie mam, nigdy nie zamawiałem osobiście z ali więc mam wątpliwości.
Znalazłem mikroskop https://pl.aliexpress.com/item/33007792 ... YXoDL&mp=1 wysyłka z Polski, i teraz pytanie raczej to jest bezpieczne prawda ?
Gwarancja w takim wypadku będzie w PL czy w ogóle nie ma ?

#6 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von psikus123 8 April 2021, 11:10
Lesio23 hat geschrieben:Panowie pytanie mam, nigdy nie zamawiałem osobiście z ali więc mam wątpliwości.
Znalazłem mikroskop https://pl.aliexpress.com/item/33007792 ... YXoDL&mp=1 wysyłka z Polski, i teraz pytanie raczej to jest bezpieczne prawda ?

Mam taki u jestem zadowolony, też kupowałem z Ali..., raczej nie ma się co tam zepsuć

#7 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 8 April 2021, 11:16
psikus123 hat geschrieben:
Lesio23 hat geschrieben:Panowie pytanie mam, nigdy nie zamawiałem osobiście z ali więc mam wątpliwości.

Mam taki u jestem zadowolony, też kupowałem z Ali..., raczej nie ma się co tam zepsuć

Jak z jakością obrazu w tym mikroskopie? Jakie jest pole robocze?

#8 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Vogelek23 8 April 2021, 11:38
Lesio23 hat geschrieben:i teraz pytanie raczej to jest bezpieczne prawda ?
Jeśli płacisz przez PayPal to masz 180 dni (pół roku) na zgłoszenie ewentualnych nieprawidłowości i wycofanie pieniędzy. To dużo czasu nawet przy wysyłce bezpośrednio z Chin, aby otrzymać towar i sprawdzić go. Przy tej wartości i wysyłce z Chin płacisz cło, więc wysyłka z Polski jest dla Ciebie bardziej opłacalna.

#9 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von kowalcook 8 April 2021, 12:52
Chyba że nasi skośnoocy przyjaciele wysyłają w Europy. ;) Sam właśnie tak zakupiłem swój mikroskop. Kupowałem na ali, płaciłem na ali a wysyłkę miałem z Czech, czekałem ok 5 dni i 0 cła. Co prawda kupiłem tańszy. To co ty pokazujesz to 70% ceny płacisz za stojak a nie za sam mikroskop. Ponadto ta wersja jest bardzo ciężka więc musisz patrzeć też na koszt dostawy, gdyż niejednokrotnie są to koszty zbliżone do ceny samego stojaka, bo wysyłają to tylko kurierem.

#10 Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Lesio23 8 April 2021, 13:25
Chyba że nasi skośnoocy przyjaciele wysyłają w Europy. ;)

Tu jest wysyłka z PL.

To co ty pokazujesz to 70% ceny płacisz za stojak a nie za sam mikroskop

Koszt zestawu to 550$ w tym akcesoria. Sam mikroskop na innej aukcji to 377$ więc nie jest raczej źle.

musisz patrzeć też na koszt dostawy,

Darmowa wysyłka jest w tym przypadku.

Re: Nowy mikroskop do 3000 zł...

von Google Adsense [BOT] 8 April 2021, 22:37
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)