• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Napisal/-a h00tdog 2 April 2021, 19:31
Witam

To mój drugi wątek na tym forum.

Potrzebuję pomocy przy stworzeniu czystego wsadu do laptopa ASUS R556L

Próbowałem sam stworzyć wsad i efektem mojej pracy jest laptop który odpala bez obrazu.
Przed wymianą biosu laptop odpalał normalnie musiałem na płycie naprawić wyrwane złącze do płytki HDD, po wlutowaniu nowego złącza laptop wykrywał HDD.
Jedynie co mnie niepokoiło to wiatrak działający na pełnych obrotach pomimo iż temperatury były w normie.
Postanowiłem więc przeprogramować bios z czystym ME regionem, niestety po wgraniu tego biosu laptop odpala z czarnym ekranem.

Płyta Główna: X555LD REV 3.3
CPU: i5-5200U
GPU: nvidia N16V-GM-B1
EC: ITE IT 8585
KOŚĆ BIOS: W25Q64FVSIG 8MB

załączam wsad oryginalnego bios z tej płyty

link do pierwszego tematu
asus-r556l-po-wymianie-kosci-bios-brak-obrazu-t63814.html

Z góry dziękuję za chęć pomocy

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 2 April 2021, 19:31

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Napisal/-a Vogelek23 2 April 2021, 21:40
Zamieść do porównania wsad, który wgrałeś do komputera po wyczyszczeniu regionu ME.

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Napisal/-a h00tdog 3 April 2021, 09:45
dodaję wsad który zmajstrowałem

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 3 April 2021, 09:45
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov