• [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).

#1 [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

da h00tdog 2 aprile 2021, 19:31
Witam

To mój drugi wątek na tym forum.

Potrzebuję pomocy przy stworzeniu czystego wsadu do laptopa ASUS R556L

Próbowałem sam stworzyć wsad i efektem mojej pracy jest laptop który odpala bez obrazu.
Przed wymianą biosu laptop odpalał normalnie musiałem na płycie naprawić wyrwane złącze do płytki HDD, po wlutowaniu nowego złącza laptop wykrywał HDD.
Jedynie co mnie niepokoiło to wiatrak działający na pełnych obrotach pomimo iż temperatury były w normie.
Postanowiłem więc przeprogramować bios z czystym ME regionem, niestety po wgraniu tego biosu laptop odpala z czarnym ekranem.

Płyta Główna: X555LD REV 3.3
CPU: i5-5200U
GPU: nvidia N16V-GM-B1
EC: ITE IT 8585
KOŚĆ BIOS: W25Q64FVSIG 8MB

załączam wsad oryginalnego bios z tej płyty

link do pierwszego tematu
asus-r556l-po-wymianie-kosci-bios-brak-obrazu-t63814.html

Z góry dziękuję za chęć pomocy

Non hai i permessi necessari per visualizzare i file allegati in questo messaggio.

Re: [RICHIESTA DUMP BIOS] Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

da Google Adsense [BOT] 2 aprile 2021, 19:31

#2 [RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

da Vogelek23 2 aprile 2021, 21:40
Zamieść do porównania wsad, który wgrałeś do komputera po wyczyszczeniu regionu ME.

#3 [RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

da h00tdog 3 aprile 2021, 09:45
dodaję wsad który zmajstrowałem

Non hai i permessi necessari per visualizzare i file allegati in questo messaggio.

[RICHIESTA DUMP BIOS] Re: Potrzebny wsad do ASUS R556L Płyta Główna: X555LD REV 3.3

da Google Adsense [BOT] 3 aprile 2021, 09:45
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).