• KINGBO RMA-218 - Opinie

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 KINGBO RMA-218 - Opinie

by kamil198405 10 April 2011, 09:19
W zaistniałej sytuacji spowodowanej zamówieniem przez kolegę tumpio w/w flux'ów chciałbym poznać opinie kolegów którzy już używali tego topnika, do warton'a zraziłem się ostatnio i dlatego zależy mi aby zmienić topnik a ten odpowiada mi cenowo.

Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by Google Adsense [BOT] 10 April 2011, 09:19

#2 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by danb 10 April 2011, 09:29
Co kolegę zraziło w Wartonie ??

#3 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by arvika 10 April 2011, 09:43
Używam tego topnika głównie do wylutu i dodaję go podczas czyszczenia padów. Po wystygnięciu tworzy szklistą, twardą powłokę. Zapach i konsystencja nie najgorsze. Do kładzenia kul i lutowania używam Wartona.

#4 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by kamil198405 10 April 2011, 09:43
Warton jest zbyt agresywny zdarza się iż odparza mi pady lub lakier pod układem, możliwe że jest to wina zbyt długiego przetrzymywania topnika otwartego ale teraz przesiadłem się na amtech 559 oraz kestera i efekt ten nie występuję tylko ta cena tych topników

#5 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by kmkm2 10 April 2011, 10:15
Używałem tego topnika i wluty odbywały się bez problemu.

#6 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by kamil198405 10 April 2011, 10:23
A co z zapachem czy da się go znieść ? a jeżeli chodzi o mycie płyty ciężko go domyć?

#7 Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by kmkm2 10 April 2011, 10:28
Wacik z izopropanolem wystarczy, schodzi całkiem dobrze. Jak się go za dużo nie nałoży to nie ma problemu przy wlutach.

Re: KINGBO RMA-218 - Opinie

by Google Adsense [BOT] 10 April 2011, 10:28