• Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь краткое описание проблемы.
  2. Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
  3. Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
  4. Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
  5. Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.

#1 Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

от rubin19 18 Февраль 2021, 13:38
Witam,
jeżeli umieściłem temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Sprawa wygląda następująco zakupiłem płytę na jednej ze stron. Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu.
Płyta sprawna lecz ma hasło bios, w momencie zakupu płyty myślę sobie mam dwie identyczne wiec przerzucę tylko pamięć bios i powinno działać. Płyta przyszła zgodna z opisem , przelutowałem pamięć i tu moje zdziwienie.
Płyta nie wstaje jedyne co się dzieje to krótkie mignięcie caps lock i diody przy włączniku. wlutowałem następną pamięć efekt ten sam. Pobrałem wsad z tego forum i to samo. Moje pytanie jest następujące czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

от Google Adsense [BOT] 18 Февраль 2021, 13:38

#2 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji  [РЕШЕНО]

от Vogelek23 19 Февраль 2021, 04:47
rubin19 писал(а):Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu (...) czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?
No, nie zgłębiłeś. Z tym modelem trzeba się obchodzić jak z jajkiem. Jeśli wsad BIOS w płycie dawcy miał niższy ME Region to mogło dojść do "zbrickowania" PCH i tutaj to raczej tylko wymiana Cię ratuje. Ponadto, ta płyta ma TPM, co determinuje nieco inne podejście do zabezpieczeń - ale tej kwestii nie będę ciągnął dalej z uwagi na ten wątek: ogloszenie-oferty-pytania-dotyczace-hasel-kluczy-produktu-zabezpieczen-t9889.html

#3 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

от rubin19 19 Февраль 2021, 11:06
Po wlutowaniu pierwotnej kości płyta normalnie wstaje. Nawet jakby się uszkodziła to i tak złom bo szans na zdjęcie hasła przez HP jest marna, z tego względu że sama płyta to nie cały laptop. Płyta przeznaczona na części. Temat do zamknięcia dziękuję za zainteresowanie.

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

от Google Adsense [BOT] 19 Февраль 2021, 11:06