• Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.

#1 Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

von rubin19 18 Februar 2021, 13:38
Witam,
jeżeli umieściłem temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Sprawa wygląda następująco zakupiłem płytę na jednej ze stron. Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu.
Płyta sprawna lecz ma hasło bios, w momencie zakupu płyty myślę sobie mam dwie identyczne wiec przerzucę tylko pamięć bios i powinno działać. Płyta przyszła zgodna z opisem , przelutowałem pamięć i tu moje zdziwienie.
Płyta nie wstaje jedyne co się dzieje to krótkie mignięcie caps lock i diody przy włączniku. wlutowałem następną pamięć efekt ten sam. Pobrałem wsad z tego forum i to samo. Moje pytanie jest następujące czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

von Google Adsense [BOT] 18 Februar 2021, 13:38

#2 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji  [GELÖST]

von Vogelek23 19 Februar 2021, 04:47
rubin19 hat geschrieben:Na moje nieszczęście nie zgłębiłem tematu (...) czy ja coś robię nie tak czy po prostu dane laptopa zapisane są w innym miejscu? A może ME region robi tu problem?
No, nie zgłębiłeś. Z tym modelem trzeba się obchodzić jak z jajkiem. Jeśli wsad BIOS w płycie dawcy miał niższy ME Region to mogło dojść do "zbrickowania" PCH i tutaj to raczej tylko wymiana Cię ratuje. Ponadto, ta płyta ma TPM, co determinuje nieco inne podejście do zabezpieczeń - ale tej kwestii nie będę ciągnął dalej z uwagi na ten wątek: ogloszenie-oferty-pytania-dotyczace-hasel-kluczy-produktu-zabezpieczen-t9889.html

#3 Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

von rubin19 19 Februar 2021, 11:06
Po wlutowaniu pierwotnej kości płyta normalnie wstaje. Nawet jakby się uszkodziła to i tak złom bo szans na zdjęcie hasła przez HP jest marna, z tego względu że sama płyta to nie cały laptop. Płyta przeznaczona na części. Temat do zamknięcia dziękuję za zainteresowanie.

Re: Bios Hp 8460p i prośba o wytłumaczenie sytuacji

von Google Adsense [BOT] 19 Februar 2021, 11:06