Witam szanowne grono. Trafił do mnie dziwny przypadek tj. Dell E6540 mb VAW50 LA-A101P rev 1.0 (A00) z brakiem podświetlenia matrycy. Podstawiłem na początek kilka serwisowych (najczęściej potłuczonych - jak na złość nie mam pewnej nowej) Na każdej z nich brak podświetlenia. Co ciekawe jedna mała 12" odpala normalnie z podświetleniem i treścią na ekranie. Na oryginalnej matrycy ltn156at30-t01 - dwa bezpieczniki - oba sprawne - na jednym z nich 3,3V na drugim 13V. Zauważyłem jeszcze jedną ciekawy efekt - po włączeniu i kolejno wyłączeniu przyciskiem power on matryc błyśnie podświetleniem na ułamek sekundy. Czy ktoś spotkał się z podobną historią?
aktualizacja: wygląda na uszkodzoną taśmę - po zmianie jej położenia matryca zaświeciła bez treści obrazu i notebook wyłączył się. Kolejne próby z samą taśmą bez matrycy kończą się startem na 2-3 sekundy i automatycznym wyłączeniem laptopa.
aktualizacja: wygląda na uszkodzoną taśmę - po zmianie jej położenia matryca zaświeciła bez treści obrazu i notebook wyłączył się. Kolejne próby z samą taśmą bez matrycy kończą się startem na 2-3 sekundy i automatycznym wyłączeniem laptopa.