• Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

muchamm 26 Грудня 2020, 10:23
Cześć.
Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu zarówno na wbudowanym monitorze jak i na zewnętrznym.
Po włączeniu wentylatory kręcą się przez cały czas, procesor po chwili jest ciepły.
Na płycie są napięcia 12V, 3.3V, 5V, 1.5V, 1V. Po wyjęciu pamięci z banków płyta po włączeniu piszczy - czyli zachowuje się poprawnie.
Bateria RTC ma 3.05V i nie pomaga jej wyjęcie i zwarcie pinów w płycie.
Był już gdzieś w serwisie i podobno był wgrywany nowy bios, ale na płycie brak oznak lutowania kości biosu, natomiast ktoś lutował tranzystory na płytce zasilającej podświetlenie.
Pozdrawiam.

Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

Google Adsense [BOT] 26 Грудня 2020, 10:23

#2 Re: Gell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZrev A00 brak obrazu.

matic 26 Грудня 2020, 12:31
Hello!

Start with reflashing the BIOS chip. Don't forget to save the old dump.

#3 Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

muchamm 27 Грудня 2020, 17:42
Cześć.
Znalazłem wsady do tej płyty.
Po przeprogramowaniu obraz się pojawia po ok 14 sek od włączenia.
System po podłączeniu dysku też zaczyna się uruchamiać.
Czy przyczyną takiego zachowania może być wsad i inny ME region?
Jak można to poprawić?
Pozdrawiam.

#4 Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

matic 27 Грудня 2020, 21:19
muchamm написав:Czy przyczyną takiego zachowania może być wsad i inny ME region?
Yes, very likely.

muchamm написав:Jak można to poprawić?
Try to transfer the ME-region from old (original) BIOS dump to the new one.

#5 Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

muchamm 28 Грудня 2020, 13:24
Cześć.
Jak napisałem na początku właściciel twierdzi, że poprzedni serwis wgrywał bios, chociaż kości nie były lutowane.
Dlatego nie jestem pewien czy wsady, które zgrałem pochodzą z tej płyty.
Ponadto próbowałem odczytać ME programem "ME Analyzer", ale ten powoduje u mnie otwarcie okienka DOS (albo czegoś podobnego) i po chwili to znika. Czy to narzędzie może nie działać z WIN XP?
Zastanawiam się jeszcze, czy jak uruchomię plik wykonywalny ze strony DELL-a "OptiPlex_9020_AIO_A17.exe" może rozwiązać problem?
Pozdrawiam.

#6 Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.  [РІШЕНО]

matic 28 Грудня 2020, 14:10
muchamm написав:Ponadto próbowałem odczytać ME programem "ME Analyzer", ale ten powoduje u mnie otwarcie okienka DOS (albo czegoś podobnego) i po chwili to znika. Czy to narzędzie może nie działać z WIN XP?
I don't know, because I don't use this software.

muchamm написав:Zastanawiam się jeszcze, czy jak uruchomię plik wykonywalny ze strony DELL-a "OptiPlex_9020_AIO_A17.exe" może rozwiązać problem?
You can try, but it usually does not help.
If it does not solve the issue, you can open a new topic in "ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS" department and ask for cleaning the ME-region. Don't forget to specify the major IC's markings according to the rules.

#7 Re: Dell optiplex 9020 all-in-one, płyta IPPLP-AZ rev A00 brak obrazu.

muchamm 28 Грудня 2020, 18:50
Cześć.
Kolega matic miał rację zainstalowanie biosu z pliku DELL-a "OptiPlex_9020_AIO_A17.exe" nie rozwiązało problemu.
W czasie instalacji "instaler" znalazł, raportował różnice i wprowadził zmiany, ale dalej system startuje ok 14 sek. od przyciśnięcia przycisku "ON/OFF"
Wydaje się że, poza tym wszystko działa poprawnie.
Tematu jeszcze nie zamykam, spróbuję pójść za radą.
Pozdrawiam.

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей