• Programowanie ITE8586E

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.

#1 Programowanie ITE8586E

von sezrg72 1 Dezember 2020, 18:17
Witam
Takie lamerskie pytanie: Mając nowy nie zaprogramowany układ KBC ITE 8586E FXS,FXA i montując go na konkretnej płycie w moim przypadku to NM A362 z Lenovo G50-80 lub
NM A272 z G50-70 to czy EC bios zostanie zaprogramowany? W sensie czy odpowiednia wartość zostanie pobrana z kości bios w momencie startu płyty.

Re: Programowanie ITE8586E

von Google Adsense [BOT] 1 Dezember 2020, 18:17

#2 Re: Programowanie ITE8586E  [GELÖST]

von yasiu83 1 Dezember 2020, 18:39
Cześć. Dokładnie tak.

#3 Re: Programowanie ITE8586E

von sezrg72 2 Dezember 2020, 17:36
Takie "lamerskie" pytanie - czytałeś zasady działu? I odpowiem sam sobie: NIE. Ignorowanie zasad działów będzie następnym razem skutkowało ostrzeżeniem. I proszę nie używać "lamerskich" zwrotów spod blokowej ławki. Przeniosłem z NAPRAWA LAPTOPÓW.

Oczywiście forma zadanego przeze mnie pytania jak i dział w którym zostało ono zadane mogą budzić uzasadnione uwagi. Przyznaję , że wyszło dość niefortunnie i przepraszam.
Natomiast jeżeli chodzi o przymiotnik "lamerskie" to z całym szacunkiem chciałem napisać pewne sprostowanie. Otóż mam do siebie duży dystans jeżeli chodzi o mój zasób wiedzy w tematyce poruszanej na tym forum. Nie mieszkam w bloku i nie przesiaduje na przy blokowej ławce gdzie mógłbym ewentualnie przyswajać słownictwo tzw. "elementu" Użycie wspomnianego słowa podyktowane było raczej tym:
Bild
Pozdrawiam

#4 Re: Programowanie ITE8586E

von sezrg72 4 Dezember 2020, 22:22
Dziękuje koledze yasiu83 za szybką odpowiedź. Płyty działają po wymianie KBC. Jest problem z ME Region(długi POST) ale to już inny temat.

Re: Programowanie ITE8586E

von Google Adsense [BOT] 4 Dezember 2020, 22:22