• Zakup automatu do BGA

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#21 Re: Zakup automatu do BGA

przez surow 2 kwietnia 2011, 23:50
Witam,

Może coś pomegę. Używałem różnych maszyn, Fontona i innych wynalazków.
Teraz na stanie mam dwa Martiny DBL-04. Jeden automat z kamera i jeden manual.
I powiem tak. Automat sie kurzy . Na manualu wszystko robi się 50% szybciej.
Dodam jeszcze tylko że Martin to najlepsza jak do tej pory maszyna na jakiej pracowałem i lepszej nie potrzeba.

Re: Re: Zakup automatu do BGA

przez Google Adsense [BOT] 2 kwietnia 2011, 23:50

#22 Re: Zakup automatu do BGA

przez Rufio 3 kwietnia 2011, 01:58
Mnie zastanawia tak naprawdę, ile kosztuje u polskiego dystrybutora QUICK IR2005 – bo to jest „perfidny fizyczny" klon ERSA550. Spotkałem się z ofertą z zachodu, gdzie sama jednostka bez optyki kosztowała 7500 USD bez kosztów wysyłki. Ciekawe jak to cenowo wygląda w Polsce – ktoś z kolegów wie ?

#23 Re: Zakup automatu do BGA

przez Mmcomp 3 kwietnia 2011, 11:40
Patrząc na wasze wypowiedzi prawdopodobnie zostanie zakupiony manual z tego co Panowie mówią manual będzie lepszym wyborem, znalazłem w ofercie Quicka stacje 2035 i nad tym sprzętem się zastanawiamy, pracuje ktoś z was na tej maszynce ? Kosz to 10 500 zl w PL.

Rufio jeden telefon do dystrybutora i wszystko będzie jasne :) http://www.biall.com.pl/.

#25 Re: Zakup automatu do BGA  [ROZWIĄZANY]

przez kamil198405 3 kwietnia 2011, 12:00
Quick ma jedną wadę. Na niektórych płytach głównych zdarza się iż płyta "zwisa" poza podgrzewacz spowodowane jest to monolityczną budową maszyny.

Re: Zakup automatu do BGA  [ROZWIĄZANY]

przez Google Adsense [BOT] 3 kwietnia 2011, 12:00