HP dv7-4015ew,
Płyta główna: DA0LX8MB6D0 rev D,
Objawy: Laptop po urwaniu się mocowania matrycy uszkodził taśmę matrycy. Spowodowało to zwarcie oraz wypalenie LVDS Channel Switch (PI2PCIE412-DZHE) na 6,7,8 pinie oraz częściowo na 5.
Pin 5 oraz 8 to zasilanie 1.8v.
Pin 6 to TXUOUT2+ 24
Pin 7 to TXUOUT2- 24
Laptop się uruchamia na zewnętrznym monitorze co drugie, trzecie odpalenie.
Jakiś pomysł jak odłączyć uszkodzony element (U1)

EDIT:
Zmierzyłem rezystancję pomiędzy brakującymi pinami względem siebie oraz względem masy. Wszystko wydaje się być ok. Pytanie tylko czy matryce dam radę uciągnąć na jednym tym układzie
EDIT2:
Ok, postanowiłem zaryzykować. Wszędzie rezystancje wydawały się ok więc postanowiłem go uruchomić na matrycy. Laptop wstał i wydaję się normalnie funkcjonować.
Aczkolwiek cały czas ma problem z odpaleniem za pierwszym razem.
Dzisiaj na początku wstał dopiero za 10-razem. Ale po tym jak chwilę popracował odpalał już od pierwszego strzału po wyłączeniu.
Gdy odczekałem chwilę znowu wystartował po trzech uruchomieniach.
Problem karty graficznej?
Poza tym zauważyłem, że przy nie udanym starcie zasilacz wyświetla 1.3-1.5A
Gdy laptop startuje właściwie zasilacz dostarcza od 1.8A i rośnie ,aby finalnie osiągnąć 3A
Płyta główna: DA0LX8MB6D0 rev D,
Objawy: Laptop po urwaniu się mocowania matrycy uszkodził taśmę matrycy. Spowodowało to zwarcie oraz wypalenie LVDS Channel Switch (PI2PCIE412-DZHE) na 6,7,8 pinie oraz częściowo na 5.
Pin 5 oraz 8 to zasilanie 1.8v.
Pin 6 to TXUOUT2+ 24
Pin 7 to TXUOUT2- 24
Laptop się uruchamia na zewnętrznym monitorze co drugie, trzecie odpalenie.
Jakiś pomysł jak odłączyć uszkodzony element (U1)

EDIT:
Zmierzyłem rezystancję pomiędzy brakującymi pinami względem siebie oraz względem masy. Wszystko wydaje się być ok. Pytanie tylko czy matryce dam radę uciągnąć na jednym tym układzie
EDIT2:
Ok, postanowiłem zaryzykować. Wszędzie rezystancje wydawały się ok więc postanowiłem go uruchomić na matrycy. Laptop wstał i wydaję się normalnie funkcjonować.
Aczkolwiek cały czas ma problem z odpaleniem za pierwszym razem.
Dzisiaj na początku wstał dopiero za 10-razem. Ale po tym jak chwilę popracował odpalał już od pierwszego strzału po wyłączeniu.
Gdy odczekałem chwilę znowu wystartował po trzech uruchomieniach.
Problem karty graficznej?
Poza tym zauważyłem, że przy nie udanym starcie zasilacz wyświetla 1.3-1.5A
Gdy laptop startuje właściwie zasilacz dostarcza od 1.8A i rośnie ,aby finalnie osiągnąć 3A