• [ANDERE ANFRAGE] [Naprawa Biosu] Naprawa Daych w Bios (invalid Data) w Lenovo Ideapad S130

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 [ANDERE ANFRAGE] [Naprawa Biosu] Naprawa Daych w Bios (invalid Data) w Lenovo Ideapad S130

von pocinas 13 Juli 2020, 00:29
Witajcie.

W tematyce laptopów troszkę jestem do tyłu, z uwagi że bardziej już zajmuję się elektronika samochodową.

Trafił się laptop jak w tytule Lenovo Ideapad S130-14IGM z czarnym ekranem.

Po przeprogramowaniu biosu z jakiegoś dumpu znalezionego w internecie laptop się uruchamia, wszystko wygląda dobrze niestety dane w bios są w większości INVALID

Bild
Bild

Proszę o pomoc jakiego programu użyć aby wypełnić błędne dane, próbowałem już skopiwac Hex Edytorem pewne wartosci z Oryginalnego dumpu ale wtedy się laptop nie uruchamia.

Dziękuję

Re: [ANDERE ANFRAGE] [Naprawa Biosu] Naprawa Daych w Bios (invalid Data) w Lenovo Ideapad S130

von Google Adsense [BOT] 13 Juli 2020, 00:29

#3 [ANDERE ANFRAGE] Re: [Naprawa Biosu] Naprawa Daych w Bios (invalid Data) w Lenovo Ideapad S130

von pocinas 13 Juli 2020, 23:41
Niestety, już to patrzyłem wcześniej żaden z Leonovo modeli nie wykrywa żadnych danych z tego biosu.

Czy jest na ten laptop jakiś soft np dosowy za pomocą którego można dodać/wpisać dane jak to kiedyś było np w HP i podobnych.

Ni jestem na dzień dziś na bieżąco jak to wygląda i z Lenovo.

Od biedy jakis Lenovo Crisis solution sprawdzone, coś tam patrzyłem ale nie pomaga

[ANDERE ANFRAGE] Re: [Naprawa Biosu] Naprawa Daych w Bios (invalid Data) w Lenovo Ideapad S130

von Google Adsense [BOT] 13 Juli 2020, 23:41
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)