• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a michalmwp 19 Junij 2020, 13:46
Potrzebuje komplet wsadów do Lenovo E470.
Bardzo ważne żeby wsad do KBC był ściągnięty z układu. Nie może to być wycinka z głównego biosu.

Płyta: NM-A821 Rev: 3.0
CPU: Intel SR2ZU
EC: IT8586E FXA
BIOS: 25Q64FVSIG

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 19 Junij 2020, 13:46

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a michalmwp 24 Junij 2020, 15:26
Czy naprawdę nikt nie dysponuje takimi wsadami?
Bardzo potrzebny mi jest wsad z KBC. Może być nawet z uszkodzonej płyty.

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a matic 24 Junij 2020, 15:33
michalmwp napisal/-a:Nie może to być wycinka z głównego biosu.
Hello!
Why the KBC dump excluded from BIOS chip is not suitable for you?

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a michalmwp 24 Junij 2020, 15:58
Ponieważ tylko w KBC jest wpisane DMI. Wgrywając czysty wsad wycięty z głównego wsadu nie mam modelu, numeru seryjnego oraz MAC-adresu (przez co nie działa LAN). Poza tym przy starcie wyświetlają się komunikaty o braku tych danych.

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a matic 24 Junij 2020, 17:09
michalmwp napisal/-a:Ponieważ tylko w KBC jest wpisane DMI
I don't think so.
As I know, the DMI data is encrypted in the main bios in this model.

Transplant the "LENV" region from your old (original) BIOS dump to the new one. ***click***

#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a michalmwp 24 Junij 2020, 18:00
To jest inna płyta. W głównym pliku nie ma LENV i na pewno nie ma tam danych DMI.
Przeprowadziłem dwie próby:
Pierwszy test: płyta z oryginalnym głównym wsadem. Skasowałem program w KBC i włączyłem płytę. W biosie brak modelu, SN, MAC i UUID. Nie przeniosły się z głównego programu.
Drugi test: główny wsad skompilowany z instalatora ściągniętego ze strony Lenovo. Wsad KBC tego samego pochodzenia. Używając tej metody wpisałem model i SN: https://www.youtube.com/watch?v=qaRio9P4EOE. Ściągnąłem oba wsady. Numery były tylko we wsadzie EC od adresu 1E000h i zaczynały się od stringu SER$. Były wpisane jawnie, bez kodowania. W głównym wsadzie brak tych numerów.
Niestety, ten program nie umożliwia spisania MAC a generacja i zapis UUID kończy się niepowodzeniem.

[ZAHTEVA ZA DATOTEKO EC/KBC] Re: Lenovo Ideapad E470 płyta NA-A821

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 24 Junij 2020, 18:00
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov