• Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

opelr 23 Березня 2011, 23:12
Witam, niestety nie posiadam swojego dostawcy nowych i używanych, ciągle szukam, ostatnio nadziałem się ładnie na człowieka o nicku WalMartLand na allegro, zdecydowanie bardzo nie polecam.

Znalazłem aukcje w których tak opisuje swój towar

MATRYCA 17.3"

POWŁOKA: LUSTRO

ROZMIAR: 17.3"

ROZDZIELCZOŚĆ: WXGA++ 1600x900

WEJŚCIE: 40 PIN, LEWA STRONA

PODŚWIETLENIE: LED

STAN: KLASA "A"

MATRYCE BEZ NAJMNIEJSZYCH WAD: WYPALONYCH PIKSELI, LINI, PLAM PRZEBARWIEŃ.

MATRYCE DOKŁADNIE SPRAWDZONE POD KĄTEM NAJDROBNIEJSZYCH ZARYSOWAŃ. KAŻDA MATRYCA TESTOWANA 24H!

MODEL: B173RW01

ZAMIENNIK DO:

LG-PHILIPS LP173WD1

AU OPTRONICS B173RW01

SAMSUNG LTN173KT01

Wsiadłem w auto, zajechałem i kupiłem osobiście, po zamontowaniu białe duże plamy, ok, posłałem żonę na drugi dzień z laptopem, niby sprawdzili, niby ok, niby skaz nie było widać, odpalam laptopa i zdziwienie znów skazy, tym razem ciemne "syfy", posyłam znów tym razem kolegę co bardziej się zna w temacie, i co ? ano nic, sprawdzili 12 matryc i sam złom, złom który człowiek sprzedaje na allegro z gwarancją, przetestowany itp. kiełbasa wyborcza.

Straty poniosłem niesamowite, taniej wyszło by mnie zakup nowej za 500zł.

tu link do aukcji, niedługo przepadnie do archiwum, ale póki co można sobie sprawdzić jak wygląda ten super towar.

http://allegro.pl/17-3-led-b173rw01-lus ... 60157.html

Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

Google Adsense [BOT] 23 Березня 2011, 23:12

#2 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

danb 23 Березня 2011, 23:20
Polecam http://www.recomit.pl . Na kilka kupionych matryc u nich wszystko ok. Szybki czas realizacji wysyłek.

#3 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

PitD 24 Березня 2011, 00:10
Ja tez polecam http://www.recomit.pl
Solidna firma. Towar OK i szybka przesyłka.

#4 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

Jingizkhan 24 Березня 2011, 07:12
Potwierdzam. Recomit również mnie nie zawiódł.

#5 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

wab 24 Березня 2011, 07:29
Kupowałem na znanym portalu aukcyjnym od tego sprzedawcy, o którym kolega opelr pisze (WalMartLand) i matryce były sprawne. Brałem 15,4" i 15,6". Może po prostu miałem szczęście :)

#6 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

oneeye 24 Березня 2011, 07:42
Ja z tym Panem współpracuję od 1,5 roku i nie miałem żadnych problemów. Każdemu przytrafiają się wpadki lub pacjenci zamiast klientów.

#7 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

opelr 24 Березня 2011, 10:11
No to wszyscy "pacjenci" na te matryce musieli mieć "pecha", sprzedał tego więcej niż z tego linku, a żadna nie była sprawna, ciekawe jak pójdzie procedura reklamacji przez kuriera.
Tak czy inaczej, nic nie jest testowane bo nie ma na czym ( sam to powiedział i jakoś na wpadkę przy pracy to co opisałem nie wygląda), może 15 cali ma gdzie podłączyć i te są ok.

Matryce albo w ogóle się nie włączyły, albo uszkodzone mechanicznie, albo plamy i przebarwienia, oto przykładowe foty

tu plamy po lewej

Зображення

tu skazy na środku ekranu

Зображення

Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

Google Adsense [BOT] 24 Березня 2011, 10:11
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей