• Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#41 Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by lous54 21 February 2011, 21:18
Witam, koledzy a ja chciałem się zapytać na czym dokładnie polegają pomiary prądu i diagnozowanie przez nich usterek, proszę o wskazówki i może jakiś link do artykułu na ten temat. Pozdrawiam

Re: Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by Google Adsense [BOT] 21 February 2011, 21:18

#42 Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by grisza69 21 February 2011, 23:18
lous54 wrote:Witam, koledzy a ja chciałem się zapytać na czym dokładnie polegają pomiary prądu i diagnozowanie przez nich usterek, proszę o wskazówki i może jakiś link do artykułu na ten temat. Pozdrawiam

Tutaj KLIK i masz wszystko jak na dłoni.

#44 Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by Usunięty Użytkownik 1038 21 March 2011, 21:04
Napisałem do nich. Dostałem odpowiedź i tak:

Karta posiada:
1. własną pamięć z możliwością wyświetlania poszczególnych, następujących po sobie postach
2. możliwość podpięcia dodatkowego ekranu
3. ręczny lub automatyczny wybór typu biosu
4. 12 wskaźników LED stanu płyty (+3,3, 5V, CLK, RST, Frame, Data)
5. Możliwość przechowywania ( i ponownego wywoływania) do 100 sekwencji kodów
6. Uniwersalna - do PCI/mini PCI/mini PCI-e
7. Złącze LPC
8. Możliwość wyłączenia "tłumaczenia" kodów i wyświetlania w tradycyjnym trybie
9. Wskaźnik adresu poszczególnych urządzeń.

Zamawiam dla nas 3 szt - chętnych zapraszam na pw.

Przy okazji zamawiam przejściówki IDE 40/SATA 2,5" - cena ok 7$

Image

#45 Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by MTS 26 February 2013, 16:11
Na początek chciałbym się z wszystkimi przywitać.
Widzę że temat umarł , a chciałbym zapytać czy aktualnie możecie polecić jakąś kartę...
Z góry przepraszam za moje niezbyt być może fachowe pytania, ale czuję się dużo lepiej w problemach softowych niż hardware, dlatego też postanowiłem ostro zdobywać wiedzę i w tej dziedzinie.

#46 Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by demeo 26 February 2013, 18:15
Przeszukaj forum, temat kart był wielokrotnie poruszany. W sumie najbardziej popularne karty to takie które były sprzedawane przez któregoś z użytkowników forum i ich klony.

--
Pozdrawiam,
demeo

Re: Karta diagnostyczna POST pci-e - warto/nie warto?

by Google Adsense [BOT] 26 February 2013, 18:15
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).