• Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.

#1 Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von kowalvip1 3 Februar 2020, 18:57
Witam czy ktoś z forum wie jak podłączyć IR-PRO-SC pod laptopa i jakim kablem lub jakiś schemat ?Pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von Google Adsense [BOT] 3 Februar 2020, 18:57

#2 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von Vogelek23 3 Februar 2020, 21:23
Zrób zdjęcia swojej maszyny z każdej strony - niektóre wersje mają złącze USB, niektóre 3-pinowy RS-232, niektóre nie mają żadnego gniazda do połączenia z komputerem.

#3 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von kowalvip1 3 Februar 2020, 23:08
Mój sprzęt ma wyjście com i po podłaczeniu kabla ADAPTER PRZEJŚCIÓWKA KABEL USB NA RS232 COM RS 232 nie ma żadnej reakcji mieszam w ustawieniach com itp. i niestety cisza

#4 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb  [GELÖST]

von Vogelek23 4 Februar 2020, 15:17
Sprawdź na innej przejściówce. Sprawdź też, czy nie zamieniłeś miejscami pinów sygnałowych RX i TX - masz standardowy COM czy okrągłe, 3-pinowe gniazdo RS-232? Daj foto oraz zdjęcia tego, jak to połączyłeś.

#5 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von kowalvip1 5 Februar 2020, 00:15
Sprawdziłem już wcześniej i jak się okazało były zamienione w urządzeniu ale bardzo dziękije za podpowiedz iż jest trafna .
Mam jeszcze takie pytanie do Pana Vogalek23 widze że jest Pan fachowcem w tej dziedzinie moze podpowie mi Pan jak ustawić profil aby grzałka dolna tak nie podnosiła temp. bo na wykresie w którymś momencie zielony wykres skacze mi gwałtownie do góry , może posiada Pan jakieś ustawienia profilu lub w urządzeniu aby wszystko szło równomiernie według skali lub podobnie ?pozdrawiam i dziękuje za Pana odpowiedzi

#6 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von Vogelek23 5 Februar 2020, 00:29
kowalvip1 hat geschrieben:jak ustawić profil aby grzałka dolna tak nie podnosiła temp.
Zastosować porządną, markową termoparę (np. Omega 0.08mm). Niestety, jeśli chodzi o tę konkretną maszynę to nie mam doświadczenia w ustawianiu profili, ponieważ używam nieco większych urządzeń do lutowania BGA. Ogólnie preferuję hot-air zamiast podczerwieni, bo o wiele łatwiej się to kontroluje.

#7 Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von kowalvip1 6 Februar 2020, 07:27
Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam temat zamykam

Re: Połaczenie IR-PRO-SC przez com/usb

von Google Adsense [BOT] 6 Februar 2020, 07:27