• Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Thementitel sollte die kurze Beschreibung des Problems enthalten
  2. Die Themenmeldung sollte die ausführliche Problembeschreibung und auch die Frage enthalten.
  3. Es ist nicht gestattet, Anhänge mit der vollständigen Dokumentation oder BIOS-Datei zu veröffentlichen oder auf Websites von Drittanbietern zu verlinken, die solche Dateien hosten. Es darf nur der kleine Teil der Dokumentation (bis zu einer Seite pro Beitrag) gepostet werden.
  4. Sie können pro Thema nur ein Problem beschreiben. Für jedes andere Problem sollten Sie ein neues Thema eröffnen.
  5. Es ist strengstens untersagt, nach Dokumentationen oder BIOS-Dateien zu fragen. Für solche Anfragen nutzen Sie bitte das DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Unterforum.

#1 Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

von kowalvip1 2 Februar 2020, 00:43
Witam i pozdrawiam wszystkich na forum mam mały problem iż coś po przestawiałem w sterownikach PC410 i Rex C-100 bardzo proszę o pomoc iż jak na początku po włączeniu IR-PRO-SC z włączeniu danego profilu grzania startowały mi 2 grzałki dolna i górna teraz nie startuje dolna a górna bardzo słabo.
Bardzo proszę o pomoc iż nigdzie nie mogę odszukać ustawień prog-idle /tune/al1/al2 oraz wszystkich ustawień w dwóch sterownikach aby załączały sie razem .jeszcze raz dziękuje za pomoc .Jest to mój pierwszy post wiec nie wiem do końca czy w dobrym dziale opisałem mój problem

Re: Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

von Google Adsense [BOT] 2 Februar 2020, 00:43

#2 Re: Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

von matic 2 Februar 2020, 10:19
Hello!

The bottom heaters are controlled by "Rex C-100" controller, the "PC410" only gives an enable signal on OUT2 to enable the "Rex C-100", when the profile is starting.
The top heater is controlled by "PC410" only.

Check, if the LEDs OUT1 and OUT2 on "PC410" lit, when you start the profile.

#3 Re: Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

von kowalvip1 2 Februar 2020, 11:20
Cześć dziękuje za odpopwiedz lecz po włączeniu urządzenia już pali się dioda OUT2 i nie mam możliwości wyłączenia jej i po włączeniu profilu np.1 działają 2 grzałki OUT1 i OUT2 lecz po przyciśnięciu przycisku stop profil się wyłącza a OUT2 dalej grzeje .

-- Posty połączono --

Wygląda na to że PC410 jest ustawiony na załączenie od razu Rex100 i nie wiem jak to zmienić w ustawieniach aby wszystko działało jak wcześniej .przez swoją ciekawość zmieniałem ustawienia w tych sterownikach i przez własną głupotę coś namieszałem .Jeszcze raz dziękuje za pomoc wszystkim na tym forum.
Bardzo proszę o pomoc w ustawieniach Prog idle/itp...

Re: Prtoblem z ustawieniami PC410 i Rex -C100 pod IR-PRO-SC

von Google Adsense [BOT] 2 Februar 2020, 11:20