• Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь краткое описание проблемы.
  2. Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
  3. Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
  4. Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
  5. Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.

#1 Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от gradek83 6 Январь 2020, 14:08
Nie wiem czy to dobry dział na to pytanie jak nie to proszę przenieś.
Tak więc trafił do mnie laptop gdzie po uruchomieniu niby wszystko ruszało ale obraz nie pojawiał się na ekranie matrycy w laptopie ani po HDMI i po VGA... Bios bez pamięci RAM wydawał dźwięki więc myślałem że coś padło na płycie ale zanim zacząłem gmerać głębiej postanowiłem zgrać obecny wsad i wgrać wsad z forum no i wszystko ładnie ruszyło. I teraz pytanie brzmi jak ze zgranego wsadu ORYGINALNEGO przekopiować oryginalny klucz produktu windows do wsadu z forum aby przy ewentualnej instalacji nowego systemu klucz pobierany był z bios.

Wsad z forum był czysty bez klucza, z kopi starego oryginalnego wsadu wyodrębniłem miejsce w którym znajduje się klucz produktu i teraz pytanie czy mogę klucz np w HxD przekopiować do działającego wsadu i wgrać programatorem?
A może jest jakiś program który pozwala uzupełnić puste miejsce kluczem produktu windows ?
Bios to Inside H2O

Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от Google Adsense [BOT] 6 Январь 2020, 14:08

#2 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios  [РЕШЕНО]

от adam4333 6 Январь 2020, 14:28
gradek83 писал(а):Wsad z forum był czysty bez klucza, z kopi starego oryginalnego wsadu wyodrębniłem miejsce w którym znajduje się klucz produktu i teraz pytanie czy mogę klucz np w HxD przekopiować do działającego wsadu i wgrać programatorem?

Tak możesz ponadto poszukaj jeszcze danych typu numer seryjny itp. tez przenieś.

#3 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от matic 6 Январь 2020, 20:48
gradek83 писал(а):A może jest jakiś program który pozwala uzupełnić puste miejsce kluczem produktu windows ?
Such program is available on the forum, but it currently supports only a few laptop models: ***click***

#4 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от Vogelek23 6 Январь 2020, 22:37
matic писал(а):Such program is available on the forum, but it currently supports only a few laptop models
But there is possibility - using a built-in database editor - to add custom models.

#5 Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от gradek83 7 Январь 2020, 01:31
adam4333 писал(а):Tak możesz ponadto poszukaj jeszcze danych typu numer seryjny itp. tez przenieś.

Faktycznie trochę wyżej nad W/K znalazłem resztę.
matic писал(а):Such program is available on the forum

Nie było tam mojego modelu dodałem go do bazy danych.

Szkoda że w tym programie "BIOS EDYTOR" nie ma opcji zaznaczenia aktualnie dodanego laptopa i wyeksportowanie tylko tej jednej części bazy danych. No nic w załączniku cała baza.

Необходимо авторизоваться для просмотра вложений в этом сообщении.

Re: Jak przywrócić klucz produktu Windows KEY ze wsadu bios

от Google Adsense [BOT] 7 Январь 2020, 01:31