Правила форума: Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума
- Тема должна иметь краткое описание проблемы.
- Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
- Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
- Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
- Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).
Re: Wymiana APU Ps4 na scootle ir6000 jaki profil?
от Google Adsense [BOT] • 31 Октябрь 2019, 07:29
Dwie takie same stacje będą miały inne profile i a grzałki bezwładność. Wszystko zależy od różnych warunków. Nawet od tego czy masz stałą temperaturę w pomieszczeniu. Do lutowania układów na grubych płytach musi być stacja porządnie skalibrowana dokładnym termometrem zewnętrznym i na tej podstawie utworzyć należy profil do lutowania bezołowiowego. Ja swoją przerobiłem (mostkuje się sterownik PC410 żeby sterował również dołem) i zainstalowałem lepsze termopary. Dolna termopara u mnie dotyka płyty od spodu. Na nic się zda profil z innej stacji bo u ciebie będzie inaczej działał. Bardzo ważne jest wypoziomowanie podgrzewacza i stolika z uchwytami ponieważ jak będzie jakikolwiek mały ukos to nawet przy prawidłowym profilu będą kłopoty przy stawianiu układów BGA. górny promiennik należy przeprowadzić auto kalibrację i powinien znajdować się po opuszczeniu 2 cm nad układem tak jak jest to w instrukcji. Ja o dziwo musiałem skrócić sztycę. Dużo musiałem zrobić przeróbek łącznie z wymianą nowych lepszych wentylatorów żeby to ustrojstwo działało tak jak powinno.
Tutaj masz lekturę z potrzebną wiedzą: nowy-soft-dla-achi-scotle-ly-bauer-itp-t30366-20.html?hilit=ir%206000
Tutaj masz lekturę z potrzebną wiedzą: nowy-soft-dla-achi-scotle-ly-bauer-itp-t30366-20.html?hilit=ir%206000
Re: Wymiana APU Ps4 na scootle ir6000 jaki profil?
от Google Adsense [BOT] • 31 Октябрь 2019, 11:24
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).