• Quick 706

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Quick 706

by Gerwazy 9 March 2011, 00:09
Witam mam wątpliwości wyborze stacji lutowniczej zastanawiam się nad zakupem stacji Quick 706 co o niej sądzicie.
Jak sobie radzi lutownica kolbowa czy wystarcz jej mocy do pracy z bga (usuwania kul z padów ) ?.

Re: Quick 706

by Google Adsense [BOT] 9 March 2011, 00:09

#2 Re: Quick 706

by Usunięty Użytkownik 1038 9 March 2011, 00:25
Stacja HOT jest rewelacyjna... lutownica zaś nie poradzi sobie z prostym kondensatorem, nie mówiąc o wickowaniu układów.

#3 Re: Quick 706

by kbrygola 9 March 2011, 01:07
Tumpio, korzystałeś z innych grotów niż cienki dołączony fabrycznie?
Mam taką stacje i z kolby korzystam sporadycznie, nie zamawiałem innych grotów ale ciekaw jestem czy po wymianie grotu na szeroki z dużą pojemnością cieplną będzie bardziej przydatna.

#4 Re: Quick 706

by Gerwazy 9 March 2011, 08:36
A ta stacja Xytronic LF1600 spełni wymogi przy obróbce bga? A może ma ktoś jakieś propozycje wyborze stacji kolbowej.

#5 Re: Quick 706

by kamil198405 9 March 2011, 11:18
Polecam Quick 202d używam od pół roku i jest rewelacyjna

#6 Re: Quick 706

by Gerwazy 10 March 2011, 22:33
Czyli raczej ciężko o dobrego hot-air i stacje kolbową w jednym .

#7 Re: Quick 706

by arvika 10 March 2011, 22:48
Zazwyczaj jest tak jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Chyba większość zaczynała od stacji PT i Aoyue. W tej chwili pracuje na lutownicy Pace i właśnie zakupiłem hot Quick 861DS (rewelacja!!!). Nie zamieniłbym na nic innego (chyba że coś lepszego :D)

#8 Re: Quick 706

by Gerwazy 12 March 2011, 23:40
A coś w mniejszej kwocie i przyzwoitych parametrach ?

#9 Re: Quick 706

by michallus 13 March 2011, 00:32
Z najtańszych wariantów tylko Quick 706 jednak lutownica bez rewelacji. Wiem, że są wersje bez lutownicy jednak nie wiem jak z dostępnością. Mimo wszystko uważam, że warto dołożyć do 861DS. Jak za taką kwotę stacja biję na głowę nawet dużo droższe stacje.

Re: Quick 706

by Google Adsense [BOT] 13 March 2011, 00:32
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).