Pravila foruma: Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).
Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 15 Marec 2019, 11:46
#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a marcinmarcin • 15 Marec 2019, 12:51
#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a marcinmarcin • 15 Marec 2019, 14:01
#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a notfound • 15 Marec 2019, 15:02
Witam poster,
ja zawsze po nagraniu nowego dumpa BIOSa, pierwsze uruchomienie boardu robię bez akumulatora i z odłączoną baterią CMOS&RTC.
A w przypadkach, gdy nie mam odrazu obrazu, zwieram na boardzie kontakty złącza baterii CMOS&RTC i zostawiam
leżeć na dobę, dwie, żeby rozładować całkowicie resztę ładunków w eepromie CMOS.
Napewno nie jeden z was zauważył, że w dzisiejszych boardach można odłączyć baterię CMOS&RTC i board parę
dni trzyma ustawienia, nawet jeśli nie był w tym czasie wogóle pod żadnym zasilaniem.
Mnie pomogło to już parę razy, spróbuj na pewno nie zaszkodzi, a może Tobie też pomoże.
Pozdrawiam
notfound
ja zawsze po nagraniu nowego dumpa BIOSa, pierwsze uruchomienie boardu robię bez akumulatora i z odłączoną baterią CMOS&RTC.
A w przypadkach, gdy nie mam odrazu obrazu, zwieram na boardzie kontakty złącza baterii CMOS&RTC i zostawiam
leżeć na dobę, dwie, żeby rozładować całkowicie resztę ładunków w eepromie CMOS.
Napewno nie jeden z was zauważył, że w dzisiejszych boardach można odłączyć baterię CMOS&RTC i board parę
dni trzyma ustawienia, nawet jeśli nie był w tym czasie wogóle pod żadnym zasilaniem.
Mnie pomogło to już parę razy, spróbuj na pewno nie zaszkodzi, a może Tobie też pomoże.
Pozdrawiam
notfound
#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a poster • 18 Marec 2019, 13:55
Wrzuciłem w dział download bios, na którym odpaliła mi płyta. Wrzucę tutaj link, jak tylko moderator zaakceptuje post.
@notfound faktycznie masz rację, na dobrym biosie płyta mi wstała dopiero jak na dłuższą chwilę zwarłem bieguny w gniezdzie baterii cmos. Płyta uruchomiła się i dała obraz na HDMI, jednak po wpięciu samej matrycy nadal miałem 0.5A. Miałem fuksa bo trafił mi się drugi taki model do naprawy (mocniejszy z matrycą FHD i gtx950m, płyta o oznaczeniu 448.02F04.0011) i mogłem sobie sprawdzić. Miałem jeszcze uszkodzoną taśmę LCD. Przy odpiętej tasmie, lub gdy sprawna płyta nie wykrywa matrycy ustabilizowany pobór prądu to też ok 0.5A.
@notfound faktycznie masz rację, na dobrym biosie płyta mi wstała dopiero jak na dłuższą chwilę zwarłem bieguny w gniezdzie baterii cmos. Płyta uruchomiła się i dała obraz na HDMI, jednak po wpięciu samej matrycy nadal miałem 0.5A. Miałem fuksa bo trafił mi się drugi taki model do naprawy (mocniejszy z matrycą FHD i gtx950m, płyta o oznaczeniu 448.02F04.0011) i mogłem sobie sprawdzić. Miałem jeszcze uszkodzoną taśmę LCD. Przy odpiętej tasmie, lub gdy sprawna płyta nie wykrywa matrycy ustabilizowany pobór prądu to też ok 0.5A.
[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Acer Aspire VN7-571G 448.02F08.0011
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 18 Marec 2019, 13:55
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.