Re: Uruchomienie płyty Acer GX-792 bez oryginalnego zasilacza
von Google Adsense [BOT] • 26 Februar 2019, 01:41
#2 Re: Uruchomienie płyty Acer GX-792 bez oryginalnego zasilacza [GELÖST]
von Vogelek23 • 26 Februar 2019, 22:20
Teoretycznie powinno wystarczyć zwarcie pinu 9 gniazda CON6001 do masy - zablokuje to tranzystor Q8810 (normalnie otwarty dzielnikiem R8835/R8834, gdy pin 9 nie jest nigdzie podłączony) powodując, że sygnał ID_DET wzrośnie do 2,72V a co za tym idzie, napięcie ACDET na pinie 6 chargera U8800 wzrośnie powyżej poziomu 2.4V, potrzebnego do załączenia MOSFETów Q8801 i Q8802.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#4 Re: Uruchomienie płyty Acer GX-792 bez oryginalnego zasilacza
von Vogelek23 • 27 Februar 2019, 22:29
deeamon hat geschrieben:Posiadam schemat z tego forum ale brakuje w nim dużo stron.Te "puste" strony są puste nie dlatego, że dokument jest wybrakowany i pozbawiony jakiejś części schematu. Takie "puste" strony są pozostawiane celowo przez projektantów, aby w przypadku projektowania poprawek lub kolejnych wersji danej płyty nie musieli oni dodawać nowych stron na końcu dokumentu. Co do boardview, do tej płyty niestety jest aktualnie niedostępny.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Uruchomienie płyty Acer GX-792 bez oryginalnego zasilacza
von Google Adsense [BOT] • 28 Februar 2019, 06:31