• Wkrętarki

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Wkrętarki

DjDave 3 Березня 2011, 21:03
Temat wyposażenia warsztatu był poruszany wielokrotnie, jednak nigdzie nie znalazłem nawet wzmianki o wkrętarkach. Proszę o podzielenie się informacjami jakich (czy w ogóle) używacie wkrętarek, oraz jakie polecacie. Chodzi mi tutaj oczywiście o wkrętarki które mają służyć do rozkręcania i skręcania laptopów.

Re: Wkrętarki

Google Adsense [BOT] 3 Березня 2011, 21:03

#2 Re: Wkrętarki

Jingizkhan 3 Березня 2011, 22:18
Ilość śrub w laptopie sugerowałaby użycie wkrętarki. Mogłoby być szybciej.
Jednak ze względu na stan obudów, jakie często do mnie trafiają, preferuję dobry wkrętak z obrotową końcówką rączki i wyczucie w paluszkach. Jest dłużej, ale nie muszę się martwić o wykręcone z plastiku gniazda śrub, wyczuwam opór gdy śruba okaże się minimalnie za długa, itp.

#3 Re: Wkrętarki

witcher 3 Березня 2011, 22:49
Ciekawy temat. Rozkręcam dziennie sporo lapków, więc przydała by się wskazówka, od tych którzy używają wkrętarek - jaką polecacie?. Temat na topie dla mnie, ponieważ szef dał zielone światło na zakup takowej.

#4 Re: Wkrętarki

DjDave 3 Березня 2011, 23:37
Jingizkhan написав:Ilość śrub w laptopie sugerowałaby użycie wkrętarki. Mogłoby być szybciej.
Jednak ze względu na stan obudów, jakie często do mnie trafiają, preferuję dobry wkrętak z obrotową końcówką rączki i wyczucie w paluszkach. Jest dłużej, ale nie muszę się martwić o wykręcone z plastiku gniazda śrub, wyczuwam opór gdy śruba okaże się minimalnie za długa, itp.

Ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby używać wkrętarki do rozkręcania.
Do skręcania na pewno nie wystarczy jakaś za 25zł z TESCO, tyko musi mieć dobre sprzęgło. Na pewno do naszych prac lepsze będą wkrętarki podłużne a nie typowe, pytanie tylko co i jak wybierać?

#5 Re: Wkrętarki w praktyce

katar83 4 Березня 2011, 01:34
Swego czasu używałem wkrętarko/wiertarki na baterie. Była dość ciężka i nieporęczna, ale szczerze mówiąc po pewnym czasie miałem taką wprawę, że rozkręcenie np wszystkich śrub z dołu DV9000 zajmowało mi może z 30 sekund. Idealna wręcz sprawa. Sprzęgło nie problem, po pewnym czasie ma sie świetne wyczucie.
Od jakiegoś czasu nie używam już jej bo i bateria padła i coraz więcej mam torxów do kręcenia do których tylko zwykły śrubokręt się nadaje.
Chętnie bym coś kupił nowego ale musi mieć spore obroty. Małe śrubokręty na akumulatory się zwyczajnie nie nadają. Są za wolne.

#6 Re: Wkrętarki

grisza69 4 Березня 2011, 02:32
Akumulatorowe są ciężkie - rozglądnijcie za pneumatykiem...no tani nie jest ale za to full prof.

Od razu napisze że są również na naboje , nabijane z kompresora , żeby ktoś mi nie zarzucił że przewód przeszkadza.
Sam nie używam , upajam się rozkręcaniem i skręcaniem..... no ale podobno w wiekiem ludzie dziecinnieją :lol:

#7 Re: Wkrętarki

Robgie 4 Березня 2011, 08:29
MIałem przyjemność chwilę pracować wkrętakiem delvo http://www.renex.com.pl/pokaz_kategorie.php?cid=81
napisałem przyjemoność bo sprzęt naprawdę sie sprawdza jedyna jego wada to cena niestety. Sprzegło obroty i wymienne precyzyjne końcówki naprawdę w praktyce się sprawdzają.

#8 Re: Wkrętarki

DjDave 4 Березня 2011, 09:55
Swego czasu pracowałem w serwisie dekoderów i na stanowisku rozkręcaczy używali właśnie czegoś w tym stylu i rozkręcanie im szło skutecznie i błyskawicznie. Właśnie o tego typu wkrętarce myślałem, jednak cena jest zaporowa.

Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей