• Karta diagnostyczna do laptopa ..

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь краткое описание проблемы.
  2. Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
  3. Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
  4. Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
  5. Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.

#1 Karta diagnostyczna do laptopa ..

от 29andrzej 31 Январь 2019, 10:42
Chciałbym się poradzić Was w kwestii wyboru karty diagnostycznej do laptopów i być może innych urządzeń. Co jest teraz dobrego na rynku i w przystępnej cenie. Większa liczbe urządzeń znalazlem na aliexpress. Jestem początkujący w tym temacie. Z górydziękuję za pomoc..

Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от Google Adsense [BOT] 31 Январь 2019, 10:42

#2 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от Lesio23 31 Январь 2019, 16:36
To tak:
1. Tester slotów ram.
2. Tester socketow CPU.

#4 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..  [РЕШЕНО]

от matic 31 Январь 2019, 21:25
I have a "Debug king" diagnostic card:
Изображение
It is available on Ebay (item number: 222409270636).
But I use that card pretty rarely, because it is actually not very useful.

The RAM slot LED tester card is more useful in my opinion:
Изображение

#5 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от Lesio23 31 Январь 2019, 21:46
29andrzej писал(а):A są np. do odczytu kodów POST biosu? Znalazłem na forum posty ale niestety są stare...
Oto kilka jakie znalazłem na chińskim allegro:
https://pl.aliexpress.com/wholesale?ini ... y=n&page=8

Według mnie jeśli zaopatrzysz się w te dwa testery o których pisałem to będzie wystarczająco. Nie ma sensu kupować tych kart diagnostycznych. Lepiej już oscyloskop kupić :D

#6 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от 29andrzej 31 Январь 2019, 22:20
A mógłbym prosić o przykładowe linki do tych produktów, nie mogę znaleźć na ebay.

#7 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от matic 31 Январь 2019, 22:34
29andrzej писал(а):A mógłbym prosić o przykładowe linki do tych produktów, nie mogę znaleźć na ebay.
Search as "DDR slot tester".

For example:
DDR3 tester Ebay item number: 192149212646
DDR2, DDR3 or DDR4 tester Ebay item number: 362397980690

#8 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от Lesio23 31 Январь 2019, 22:37
29andrzej писал(а):A mógłbym prosić o przykładowe linki do tych produktów, nie mogę znaleźć na ebay.

Na ebay nie kupowałem tego, na znanym portalu aukcyjnym w PL wpisz tester gniazda cpu, a także tester gniazd pamięci :)

#9 Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от 29andrzej 16 Декабрь 2019, 12:30
Dziękuję za pomoc

Re: Karta diagnostyczna do laptopa ..

от Google Adsense [BOT] 16 Декабрь 2019, 12:30