• Powiadomienia o odpowiedzi

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. W tym dziale dozwolone jest wyłącznie zgłaszanie problemów, błędów czy też propozycji usprawnień, związanych bezpośrednio z forum Elvikom.
2. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych, a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
3. Piszemy poprawną polszczyzną, nie przeklinamy, nie krzyczymy.

#1 Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Usunięty Użytkownik 402 25 Januar 2011, 22:02
Zauważyłem że jest nawet kilkuminutowe opóźnienie zanim dostanę maila o pojawieniu się nowej wypowiedzi w jakimś wątku. Z innych for powiadamiania przychodzą natychmiast po pojawieniu się odpowiedzi w danym temacie.

Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 25 Januar 2011, 22:02

#2 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Vogelek23 26 Januar 2011, 01:25
Zgadza się - ja też to zauważyłem. Jutro będę sprawdzał logi serwera (przysłali dopiero po trzech dniach), tu szybciej znajdę przyczynę.

#3 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a opelr 27 Januar 2011, 21:19
Jeśli można to sprawdzić, bo ja mam inny kłopot, mnie w ogóle nie pojawiają się informacje o odpowiedzi na email.

#4 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a willyvmm 27 Januar 2011, 22:35
Lag może być spowodowany konfiguracją servera poczty PRZYCHODZĄCEJ na serwerze odbiorcy. Tzw GreyList.

#5 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Usunięty Użytkownik 402 27 Januar 2011, 22:49
U mnie z każdego innego forum przychodzi powiadomienie natychmiast.

#6 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Vogelek23 27 Januar 2011, 23:47
opelr - w Twoim przypadku miałeś źle ustawione parametry w Panelu Użytkownika - informowanie o odpowiedziach było wyłączone. Zmieniłem Ci już to ustawienie.

Póki co analizuję logi. Odstępy czasu od napisania odpowiedzi do wysłania maila z powiadomieniem są rzędu 5-8 minut. A powinny być nie większe, niż 10-20 sekund, przynajmniej jeśli chodzi o komercyjne konta pocztowe.

#7 Re: Powiadomienia o odpowiedzi

Napisal/-a Usunięty Użytkownik 402 5 Februar 2011, 00:58
4 lutego 2011 22:49

Zanotowałem w godzinach wieczornych iż opóźnienie wyniosło równo 20 minut.

#8 Re: Powiadomienia o odpowiedzi  [REŠENO]

Napisal/-a Vogelek23 2 Marec 2011, 02:55
Problem z opóźnieniem został rozwiązany.
Proszę porównać czas napisania tego posta z czasem doręczenia powiadomienia na e-mail.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Vogelek23 in 0 gostov