• Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).

#1 Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 1 novembre 2018, 14:29
Płyta główna: Searcher/Cumulus/Max-NAS 88F6707, 7D21UL740D1E1 NH3UL7

Witam.

Posiadam "Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C)3TB" który nagle przestał być widoczny w sieci. Jak podpinam kabel sieciowy do urządzenia to router wykazuje w pliku log moment podpięcia ale nic poza tym. Wymontowałem dysk sprawdzając jego powierzchnię i SMART dysku i wszystko jak dla mnie jest ok. Widać też podział dysku na partycje. Moje pytanie jest co mogę teraz zrobić, czy da się naprawić elektronikę chmury ( myslę że może ona jest tutaj winna) lub czy da się uzyskać dostęp do partycji z danymi gdyż podejżewam że jest zaszyfrowana. Płyta główna posiada dwa wejści UART/JTAG, czy może za ich pomocą można coś zrobić?

Non hai i permessi necessari per visualizzare i file allegati in questo messaggio.

Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da Google Adsense [BOT] 1 novembre 2018, 14:29

#2 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da arvika 9 novembre 2018, 21:22
Podepnij dysk bezpośrednio i wklej screen z DMDE lub Rstudio jak widać na tym dysku strukturę partycji.
Jeśli widać partycje to na pewno nie ma żadnego problemu z elektroniką dysku.

#3 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 12 novembre 2018, 22:29
Witam
W poprzednim moim poście wkradł mi się mały ale dość istotny błąd. Mianowicie nie miało być elektronikę dysku lecz elektronikę chmury(już poprawiłem=przepraszam). W załączniku jest zdjęcie które pokazuje jak ten dysk jest podzielony lecz na partycję z danymi nie da się wejść.
Czy screen z DMDE Panu w tym coś pomoże?
Czy istnieje oprogramowanie które za pomocą innego komputera da mi możliwość dostępu do zawartości znajdującej się na dysku?

#4 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da arvika 13 novembre 2018, 08:32
Prawdopdoobnie Rstudio lub UFS to umożliwi ale to drogie oprogramowanie.

#5 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 14 novembre 2018, 15:48
A jeśli chodzi o problem z elektroniką chmury to można będzie to naprawić?
Istnieją schematy czy tylko serwis?
A co do tych programów to spróbuje, napiszę czy sa jakieś efekty

#6 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da arvika 15 novembre 2018, 21:53
Pewnei można, tylko czy będzie to opłacalne?

#7 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 16 novembre 2018, 22:41
Urządzenie kosztowało mnie prawie 800zł. Jeśli jest choć szansa ponownego uruchomienia to chcę spróbować . W tym momencie został mi zaszyfrowany dysk. Tylko czy są jakieś schematy dostępne dla zwykłych ludzi a nie tylko serwisów...

#8 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 27 dicembre 2018, 21:37
Witam.
Programem Rstudio udało się uzyskać dostęp do zawartości dysku tylko teraz będę musiał załatwić sobie dysk co najmniej 3TB by odzyskać chyba że jest inny sposób? Panie arvika wielkie dzięki:)

A czy ma ktoś pomysł jak sprawdzić elektronikę chmury czy ona jest winna czy tylko oprogramowanie? Ma ktoś pomysł jak to sprawdzić?

Kolega podpowiedział mi bym sprawdził jedną z dystrybucji linuksa a dokładnie Lubuntu, o wyniku dam Wam znać.

Pozdrawiam

#9 Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da 29andrzej 17 gennaio 2019, 18:24
Witam.
Wersja live Ubuntu 18.04 nie daje dostępu do plików na dysku. Jak na razie jedyną opcja jest program R-studio.
Czy nikt nie ma pojęcia lub nie naprawiał czegoś takiego?

Re: Seagate PERSONAL CLOUD (SRN21C) nie widoczny w sieci, brak dostepu do dysku...

da Google Adsense [BOT] 17 gennaio 2019, 18:24
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).