• uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь краткое описание проблемы.
  2. Пост должен иметь расширенное описание проблемы, а также вопрос.
  3. Запрещается размещать вложения с полной документацией или файлами BIOS, а также размещать ссылки на какие-либо веб-сайты, на которых размещены такие файлы. Разрешается размещать только небольшую часть документации (до одной страницы на сообщение).
  4. Вы можете описать только одну проблему в каждой теме. Для каждой другой проблемы вам следует открывать новую тему.
  5. Строго запрещено запрашивать какую-либо документацию или файлы BIOS. Для таких запросов используйте форум ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).

#1 uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

от vlodek0 7 Октябрь 2018, 14:03
Kupiłem do mojego Laptopa płytę główną Goya Balen 11254 3 do HP DV 7, (moja zdechła) po włączeniu pokazuje się informacja startowa , ale brak jakichkolwiek danych o płycie, w miejscu gdzie powinno być Produkt name, product configuration product numer itp, są znaki zapytania, to tak jakby ktoś usunął zawartość część danych , mogę podesłać zdjęcie. Pytanie , czy jest jakiś program do edycji na tej płycie zawartości bios, gdzie znajduje się i jak nazywa się kość biosu, mam kilka używanych uszkodzonych płyt, może bym przelutował z innej płyty bios , płyty mają te same Hp spare, . Proszę o pomoc. Czy bios na tej płycie to U6002 ?

Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

от Google Adsense [BOT] 7 Октябрь 2018, 14:03

#3 Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

от vlodek0 7 Октябрь 2018, 18:39
Wielkie dzięki, siedzę nad tym od dłuższego czasu, ale nie wiem którą wersję wybrać, wolałbym nie uwalić płyty do końca, poza tym , czy wybrać wersję z boot pendrive, czy jest jakieś bezpieczne narzędzie które pozwoli edytować w Windows, mam wersję 64 bit. Gdzie ewentualnie szukać wsadu do bios SPI dla tej płyty, czy jest dostępne na forum, pytam na wypadek gdybym jednak uwalił bios i musiał zaprogramować od nowa.

#4 Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

от sebastiank 7 Октябрь 2018, 19:43
DMI raczej nie "uwali" BIOSu. Popróbuj różne wersje. Szukaj raczej wśród NbDmiFit nowszych niż laptop. Pod systemem sprawdź wndmifit.

Re: uszkodzony wsad Bios do goya balen 11254 3

от Google Adsense [BOT] 7 Октябрь 2018, 19:43
Эта тема помечена как АРХИВНАЯ. Oтвечайте только если ваше сообщение содержит решение проблемы (Условия и Положения, c. 12.1).