• [SZUKAM SCHEMATU] "kawałek" schematu z decouplingiem gniazda 260-pin SODIMM DDR4

#1 [SZUKAM SCHEMATU] "kawałek" schematu z decouplingiem gniazda 260-pin SODIMM DDR4

przez karlik 28 sierpnia 2018, 19:23
Dzień dobry,
Temat trochę niebranżowy ale coż, może się uda.
Projektuję właśnie system -ARM Cortex-A72 +DDR4. Jednym z wymogów jest możliwość użycia OEM-owych kości DDR4 w "laptopowym" gnieździe 260-pin SODIMM.
Niestety nigdzie nie udało mi się znaleźć konkretnych informacji na temat obliczania ilości i wartości kondensatorów filtrujących, wiec wpadłem na bezczelny pomysł skopiowania istniejącego rozwiązania (przynajmniej dla pierwszego prototypu bo to i tak bedzie cud jeśli to wszystko ruszy ;) ).

W związku z tym poszkuję "kawałka" schematu (producent/model - nieważne), na którym będzie widać jak jest filtrowane 2.5V, 1.2V i 0.6V zasilające DDR-y zaraz przy gnieździe (niestety płyty ze zintegrowanym RAM-em się tu nie sprawdzą).
Inna opcja, która mogłaby zadziałać to namiary na schemat jakiejś mobo, która używa takiego rozwiązania.
Niestety ja swoją karierę z naprawianiem laptopów skończyłem na etapie dv6000 więc nawet nie bardzo wiem gdzie szukać.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Karol

Re: [SZUKAM SCHEMATU] "kawałek" schematu z decouplingiem gniazda 260-pin SODIMM DDR4

przez Google Adsense [BOT] 28 sierpnia 2018, 19:23

#3 [SZUKAM SCHEMATU] Re: "kawałek" schematu z decouplingiem gniazda 260-pin SODIMM DDR4

przez karlik 21 września 2018, 17:36
Dziękuję morph!

[SZUKAM SCHEMATU] Re: "kawałek" schematu z decouplingiem gniazda 260-pin SODIMM DDR4

przez Google Adsense [BOT] 21 września 2018, 17:36