• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a inv4der 29 Avgust 2018, 11:27
Witam, płyta DAX1BMB1AF0 REV:F załączam zgrany (uszkodzony) bios z prośbą o wyczyszczenie ME Regionu (wentylator chodzi na max obrotach). Po moich czyszczeniach laptop działa ale występuje problem z wentylatorem.

Obsada układowa:
CPU: Intel i5-6200U SR2EY
GPU: N16S-GT-S-A2
EC/KBC: ITE IT8987E-BXS
BIOS: W25Q64FVSIG

Pozdrawiam

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 29 Avgust 2018, 11:27

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a inv4der 1 September 2018, 15:31
Próbowałem też na innych biosach z różnymi regionami i bez dmi (wyciągnięte z pliku aktualizacji) lecz występuje System Temperature (90D) i się wyłącza po pewnym czasie. Poza tym nie mogę zrobić na żadnym biosie Update z pod windowsa tzn bios się wgrywa następuje reset i system znów się ładuje bez aktualizacji.
Posiada ktoś sprawny wsad pod tą platformę ?

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a inv4der 1 September 2018, 18:19
Na 1-wsadzie brak obrazu, na 2-wsadzie jest obraz wentylator chodzi ciągle na wysokich obrotach i wyłącza się laptop przed uruchomieniem windowsa.

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a matic 1 September 2018, 18:31
inv4der napisal/-a:Na 1-wsadzie brak obrazu, na 2-wsadzie jest obraz wentylator chodzi ciągle na wysokich obrotach i wyłącza się laptop przed uruchomieniem windowsa.
Try to transfer the ME-region from your old (original) BIOS dump to the BIOS_2 from the link, where the fan is at max speed and the laptop turns off.

#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a inv4der 1 September 2018, 18:55
Zrobiłem tak i laptop raz odpalił z "Flashing Boot Block" i teraz się nie włącza na tym biosie.

#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a matic 1 September 2018, 20:38
I cleaned up the ME-region of your BIOS dump, which you uploaded to the first post of this thread.
It is available on the following link. Try it.

hp-pavilion-15-ab250nw-mb-quanta-x1b-dax1bmb1af0-rev-f-t54091.html

#8 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: HP Pavilion 15-ab250nw - bios wyczyszczenie regionu

Napisal/-a inv4der 2 September 2018, 11:54
Po wgraniu powyższego wsadu za pierwszym uruchomieniem wentylator działał ok (też tak miałem na niektórych wsadach przeze mnie robionych) lecz przy następnym odpaleniu już chodzi na maxa po jakimś czasie sam się wyłącza i przy ponownym włączeniu jest błąd (90D). Problemem też jest brak możliwości zrobienia updatu biosu z windowsa mógł by to naprawić.
Może uszkodzenie jest w czym innym - sam wentylator podmieniłem z podobnego hp identyczny ale to nie to.

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov