Forum rules: Click here to view the forum rules
- Topic title should contain the brief description of problem.
- Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
- It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
- You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
- It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
Re: Rozmiar kulek
by Google Adsense [BOT] • 14 February 2011, 13:33
h3nry wrote:Mierzenie mikrometrem może być przekłamane ze względu na spory nacisk przy pomiarze .
Nie wiem, czy Kolega trzymał kiedyś mikrometr w ręce - każdy z nich posiada sprzęgło, które ustala stałą siłę docisku szczęk.
Wystarczy zmierzyć kilka kulek różnych rozmiarów, wtedy powinniśmy ustalić błąd.
Najdokładniejszym pomiarem byłby pomiar na mikroskopie.
bluczek wrote:Nie wiem, czy Kolega trzymał kiedyś mikrometr w ręce - każdy z nich posiada sprzęgło, które ustala stałą siłę docisku szczęk.
Nie każdy ma tą regulacje. Oto przykład xxxxxxx
// Proszę pilnować sposobu wklejania obrazków według instrukcji: viewtopic.php?f=112&t=615
Zamówiłem rok temu u nich kilka rzeczy, w tym pęsety. Paczka dotarła, a w środku zamiast jednej z nich było samo połamane i puste pudełko! Oczywiście na pudełku nie było śladów po dziurze, którą mogłaby wypaść. Zgłosiłem problem, załączając fotki. Oczywiście nie raczyli odpowiedzieć... Odczucia raczej niepozytywne.
Witam,
Jako że publicznie oczernia Pan naszą firmę mimo myślę logicznej z naszej strony odpowiedzi chce sprostować tą informację na forum.
Złożył Pan rzeczywiście taką reklamację trudno było nam w to uwierzyć ponieważ kuleczki sprzedajemy już jakiś czas i nie zdarzyła się nam taka sytuacja. Pierwsze co sprawdziliśmy obecną partię na magazynie która była poprawna.
Dostarczył Pan nam zdjęcia jako dowód naszej pomyłki

Oto odpowiedź jaką Panu wysyłałem:
"po rozmowie telefonicznej postanowiłem się jeszcze raz przyjrzeć zdjęciu i przedstawię Panu kilka danych które mogę odczytać.
Żeby sprawdzić długość kuli zmierzyłem jeden wymiar który jest pewny szerokość etykiety wynosi 16mm etykiety na podesłanym zdjęciu ± 570 px co jest równoznaczne że 1mm to 35,6px więc kulka 0,5 powinna być długa na 18px a 0,6mm na 21px.
Więc idąc tym tokiem rozumowania sprawdziłem w okolicy mierzonego wymiaru kilka kulek na których mogę w miarę dokładnie zobaczyć końce każdy z pomiarów wskazywał 21-22px. Co utwierdza mnie w tym o czym Panu wcześniej wspominałem
Jeśli uważa Pan że źle dokonuje pomiaru proszę mnie poprawić.
"
Nie dostałem żadnej odpowiedzi na tą wiadomość, zamiast tego czytam na forum jaka to nasza firma jest niesprawiedliwa.
Skoro nie odpowiedział Pan bezpośrednio do mnie proszę to zrobić w tym poście, ponieważ nie sądzę żebyśmy mieli sobie coś tutaj do zarzucenia.
Proszę o kontakt na PW z Pana danymi i jeśli Pan posiada informacją kiedy i na jaki e-mail wysłał Pan do nas takie zgłoszenie, postaram się wyjaśnić sprawę.
jw23 wrote:
Post Napisane: poniedziałek, 14 lut 2011, 13:33
Zamówiłem próbnie z firmy DIOLUT rozmiar 0.6 i 0.5 (zapas się kończy, trzeba uzupełnić). Porównując do starych ,te są o nr. mniejsze i w sicie latają. Wysłałem do firmy fotki , ale nie mogę się z nimi dogadać. Uważają ,że mam przywidzenia i wszystko jest ok. Miał ktoś z tą firmą doczynienia?
Jako że publicznie oczernia Pan naszą firmę mimo myślę logicznej z naszej strony odpowiedzi chce sprostować tą informację na forum.
Złożył Pan rzeczywiście taką reklamację trudno było nam w to uwierzyć ponieważ kuleczki sprzedajemy już jakiś czas i nie zdarzyła się nam taka sytuacja. Pierwsze co sprawdziliśmy obecną partię na magazynie która była poprawna.
Dostarczył Pan nam zdjęcia jako dowód naszej pomyłki

Oto odpowiedź jaką Panu wysyłałem:
"po rozmowie telefonicznej postanowiłem się jeszcze raz przyjrzeć zdjęciu i przedstawię Panu kilka danych które mogę odczytać.
Żeby sprawdzić długość kuli zmierzyłem jeden wymiar który jest pewny szerokość etykiety wynosi 16mm etykiety na podesłanym zdjęciu ± 570 px co jest równoznaczne że 1mm to 35,6px więc kulka 0,5 powinna być długa na 18px a 0,6mm na 21px.
Więc idąc tym tokiem rozumowania sprawdziłem w okolicy mierzonego wymiaru kilka kulek na których mogę w miarę dokładnie zobaczyć końce każdy z pomiarów wskazywał 21-22px. Co utwierdza mnie w tym o czym Panu wcześniej wspominałem
Jeśli uważa Pan że źle dokonuje pomiaru proszę mnie poprawić.
"
Nie dostałem żadnej odpowiedzi na tą wiadomość, zamiast tego czytam na forum jaka to nasza firma jest niesprawiedliwa.
Skoro nie odpowiedział Pan bezpośrednio do mnie proszę to zrobić w tym poście, ponieważ nie sądzę żebyśmy mieli sobie coś tutaj do zarzucenia.
skomy wrote:Oczywiście nie raczyli odpowiedzieć...
Proszę o kontakt na PW z Pana danymi i jeśli Pan posiada informacją kiedy i na jaki e-mail wysłał Pan do nas takie zgłoszenie, postaram się wyjaśnić sprawę.
Trochę off-topic, ale wspomnę tylko, że dokonywałem całkiem sporych zakupów w Diolut i jestem z nich bardzo zadowolony. Może i są tańsze dystrybucje, bo przy zakupach miałem wrażanie, że Diolut ma trochę drogo, ale cena nie zawsze się liczy. Często kupując taniej, w końcowym efekcie płaci się dwa razy.
Re: Rozmiar kulek
by Google Adsense [BOT] • 10 April 2011, 22:52