Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
Re: [ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Dell Latitude D520
Google Adsense [BOT] • 5 Лютого 2018, 15:35
Mam takie układy na płycie 0Z711EZ1TN, SMSC EMC4000-FZG .Przeprogramowałem BIOS wsadem dell-latitude-d520-mb-quanta-dm5-dm5-mb-e3b-t52091.html laptop się nie włączy miga matryca. Spróbuję jeszcze tym drugim wsadem.
rubin714p написав:Mam takie układy na płycie 0Z711EZ1TN, SMSC EMC4000-FZGPierwszy (OZ711EZ1TN - tam jest litera "o" na początku, nie cyfra "0") to kontroler czytnika kart, drugi to kontroler wentylatora i temperatury CPU. Proszę następnym razem wpisać w Google oznaczenia układów i sprawdzać samodzielnie, który układ jest do czego - nikt nie będzie tego robił za Ciebie.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Na drugim wsadzie też laptop nie wstaje. Kolego -Vogelek23 dokładnie tak robię ,że wpisałem już prawie wszystkie układy w google i przy żadnym nie pisze ,że to KBC. Bo kolega myśli,że wszyscy to lenie i nic im się nie chce. Ja gdybym wiedział który to układ to nakierowałbym nowicjusza gdzie mniej więcej szukać tego układu na płycie. ALe poszukam sam .
rubin714p написав:Ja gdybym wiedział który to układ to nakierowałbym nowicjusza gdzie mniej więcej szukać tego układu na płycie.Zaczynasz mnie irytować, a to nie jest dobrze - w podanych wyżej linkach do wsadów BIOS (posty #2 oraz #3) masz podane oznaczenie KBC (MEC5004-NU). Wystarczyło znaleźć taki układ na swojej płycie, aby potwierdzić jego oznaczenie - z pewnością nie jest on wielkości kondensatora ceramicznego! Nosz kur..., włącz myślenie, to nie boli. Naprawdę.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeżeli chcesz wsad na 100% pasujący, wejdź na stronę della, w pomocy technicznej podaj service tag, następnie przejdź do strony pobierania sterowników i pobierz bios w postaci pliku exe i wrzuć go na dysk c oraz zmień mu nazwę na np a.exe następnie uruchom konsolę na prawach administratora (cmd). Przejdź poleceniami w terminalu/konsoli do dysku c a następnie wpisujesz polecenie "a /writeromfile" wypakujesz tym samym na dysk c czysty wsad pod twoją płytę który będzie się nazywał a.rom i tym wsadem programujesz kość. Tym samym wykluczysz problem po stronie wsadu. Pozdrawiam
[ЗАПИТ ДАМПА БІОС] Re: Dell Latitude D520
Google Adsense [BOT] • 6 Лютого 2018, 12:53
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.