Zasady działu: Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu
Re: [SZUKAM INNE] Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez Google Adsense [BOT] • 16 grudnia 2017, 11:58
#3 [SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez figofag • 19 grudnia 2017, 20:04
#6 [SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez mmike • 20 grudnia 2017, 22:54
Bios od kolegi Lesio23 całkowicie uśmierca notebooka-brak reakcji na włącznik.
Rzeczywiście może tutaj jest problem, notebook został zakupiony już z takową usterka nie znam przeszłości serwisowej, możliwe iż ktoś już namieszał z EFI. Jednakże nie mogę znaleźć odpowiedniego wszystkie które flash'uje nie dają treści.
Plik oryginalny?
SLGZS-BD82HM55 a wsad jest pod PM55.
Rzeczywiście może tutaj jest problem, notebook został zakupiony już z takową usterka nie znam przeszłości serwisowej, możliwe iż ktoś już namieszał z EFI. Jednakże nie mogę znaleźć odpowiedniego wszystkie które flash'uje nie dają treści.
#8 [SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez pawel80 • 23 grudnia 2017, 17:16
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#9 [SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez dan1200rr • 31 grudnia 2017, 19:11
W poprzedniej wersji która umieściłem rzeczywiście był problem, ME region wchodził na engine region - za dużo kodu zostało usunięte. Tutaj w linku oryginalny kolegi bios z wgranym czystym ME regionem i z zachowanym engine region. Drugi bios w paczce z kolekcji. apple-macbook-a1286-rok-2010-820-2850-a-t51698.html
#11 [SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez pawel80 • 6 stycznia 2018, 02:01
SMC ma poprawny wsad. Spróbuj z pod systemu wgrać nową wersje Efi i wtedy sprawdź. Po kolorze tła masz chyba Sierra OS X teraz zainstalowaną? Co ci pokazuje w Update jest do ściągnięcia aktualizacja Efi? Jeżeli masz macOS 10.12 to ci raczej nie pozwoli zaktualizować. Odłącz ten dysk jeżeli ma on ważne dane do zachowania, podłącz drugi i zainstaluj na nim Maverick OS X 10.9.5 i wtedy zaktualizuj wsad bios.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
[SZUKAM INNE] Re: Prosze o wyczyszczenie ME-Region Apple 1286
przez Google Adsense [BOT] • 6 stycznia 2018, 02:01