Regole del forum: Clicca per leggere le regole del forum
- Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
- ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
- È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
- È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).
Re: Sformatowana partycja zabezpieczona DiskCryptor
da Google Adsense [BOT] • 21 novembre 2017, 09:25
Jeśli formatowanie było pełne, nie odzyskasz danych. Jeśli formatowanie było szybkie, lecz dane zostały nadpisane, też ich nie odzyskasz. Jeśli żadne dane nie zostały nadpisane, to jest szansa, że odbudujesz poprzednią partycję, ale czy jest to możliwe w przypadku zaszyfrowanych partycji, to już musi się wypowiedzieć osoba, która robi to na co dzień.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
lyseek8 ha scritto:Na partycji zostało wykonane szybkie formatowanie, żadne pliki nie były nadpisywane.Każda operacja zapisu na dysku nadpisuje jego powierzchnię - kwestia tylko tego, czy akurat w miejscu, gdzie nastąpił zapis, były jakieś istotne (z punktu widzenia możliwości odzyskania partycji) dane. Z uwagi na to, że nie jestem biegły w temacie odzyskiwania zaszyfrowanych partycji lub danych z takich partycji, sugeruję skontaktować się przez PW z użytkownikiem "arvika" i poprosić go o dołączenie do dyskusji w tym temacie (podaj mu linka do tego wątku w PW).
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Czytając wątek postanowiłem dokonać rejestracji i może trochę podpowiedzieć.
Nie znam tego programu ale jeśli działa podobnie do truecrypta to można zrobić następujące czynności
1. Zrobić obraz partycji do pliku
2. Za pomocą programu spróbować zamapować partycję do systemu. Po podaniu hasła może wystąpić monit o jakiś problemach więc zaakceptować montowanie z błędami
3. Użyć jakiegoś programu typu R-Studio, DMDE do odczytu lub przeskanowania i odczytu zamapowanej partycji.
Pozdrawiam i mam nadzieję że uda się coś poradzić z problemem.
Nie znam tego programu ale jeśli działa podobnie do truecrypta to można zrobić następujące czynności
1. Zrobić obraz partycji do pliku
2. Za pomocą programu spróbować zamapować partycję do systemu. Po podaniu hasła może wystąpić monit o jakiś problemach więc zaakceptować montowanie z błędami
3. Użyć jakiegoś programu typu R-Studio, DMDE do odczytu lub przeskanowania i odczytu zamapowanej partycji.
Pozdrawiam i mam nadzieję że uda się coś poradzić z problemem.
Re: Sformatowana partycja zabezpieczona DiskCryptor
da Google Adsense [BOT] • 12 dicembre 2017, 17:53
Questo argomento è contrassegnato come D'ARCHIVIO. Rispondi solo se il tuo messaggio contiene la soluzione (Termini e Condizioni p. 12.1).