• Problem z kartą microsd

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.

#1 Problem z kartą microsd

by rubin714p 12 July 2017, 17:22
Witam. Znajomy dał mi kartę pamięci microsd. Na karcie jedyne co pisze to HC 64 GB. Chciał aby skopiować mu zdjęcia ze starej Nokii na tę kartę .Ale jest problem . Formatuję ją minitool partition na NTFS. Próbuję otworzyć pod Windows Xp i komunikat aby sformatować kartę .Więc próbuję formatować ale jest tylko wybór xeFAT. Dałem mu swoją kartę 2GB u mnie działała a on twierdzi ,że u niego nie działa ani telefonie ani w tablecie.

Re: Problem z kartą microsd

by Google Adsense [BOT] 12 July 2017, 17:22

#2 Re: Problem z kartą microsd  [SOLVED]

by johannowak 14 July 2017, 01:47
Sprawdź w specyfikacji sprzętu, czy obsługuje karty sdhc 64 GB. Również sprawdź, czy czytnik w twoim urządzeniu obsługuje tak dużą kartę. Trzeba sprawdzić tę kartę na nowszym sprzęcie pod Win7 lub linuksem czy nie jest fake (oszukana), zapisując i odczytując całą powierzchnie. Z kolei karta 2 GB może nie być widoczna w urządzeniu typu smartfon, tablet, zanim zostanie sformatowana w tym urządzeniu i przypisana do niego. Weź też poprawkę na błąd styku w gnieździe czytnika, co bywa częstą przyczyną padania kart sdhc, ale zwykle wstają po sformatowaniu pod Windows 7,8,10. Pozdrawiam.

#3 Re: Problem z kartą microsd

by rubin714p 17 July 2017, 19:18
Gość narobił szumu. Włożył jakąś inną uszkodzoną kartę a nie te 2GB ode mnie. Przyjechał szuka karty w portfelu a tam kilka kart i nie wie która ode mnie. Znalazł i okazuje się ,że jest dobra.

Re: Problem z kartą microsd

by Google Adsense [BOT] 17 July 2017, 19:18